Foto-Video

20 de sfaturi pentru noul dSLR

20 de sfaturi pentru noul dSLR

Sfaturi pentru noul dSLR

Iata 20 de sfaturi pentru a va familiariza cu noua camera foto dSLR. Daca nu sunteti pregatit sa aflati toate detaliile referitoare la o fotografiei, dar doriti sa folositi noua camera dSLR pentru a face fotografii frumoase, in acest articol veti gasi toate detaliile. Cele mai mici detalii si cateva trucuri pentru ca primele fotografii sa fie printre cele mai reusite le veti gasi in continuarea acestui articol.

1. Cititi manualul de instructiuni

Citirea manualului va va ajuta sa folositi corect noua camera foto.

2. Tineti aparatul cu ambele maini

Cheia fotografiilor de succes este ca aparatul sa fie tinut cu ambele maini pentru ca imaginile sa nu iasa miscate.

3. Tineti aparatul corect

Asezati o mana in partea de jos a lentilei si de jur imprejurul acesteia. Folositi degetul aratator si degetul mare pentru a mentine obiectivul stabil

4. Focalizarea automata si stabilizatorul

Cand doriti sa realizati o poza, focalizarea automata si stabilizatorul pornit va vor ajuta sa faceti poze mai clare. Focalizarea automata si stabilizatorul se gasesc de obicei pe obiectivul camerei foto.

5. Achizitionati un card de memorie

Daca aparatul nu are un card de memorie, atunci va trebui sa achizitionati unul, deoarece majoritatea camerelor foto dSLR nu au stocare interna pentru fotografiile pe care le veti face. Recomandare este un card de cel putin 32 GB memorie. Puteti stocafara probleme sute de fotografii pe un card de o astfel de dimensiune. Un card de memorie foarte bun este SanDisk Extreme 32 GB. De asemenea, asigurati-va ca achizitionati un card cu o viteza rapida de citire, de 45 MB / s sau mai mult, astfel incat computerul sa va poata incarca/descarca rapid fotografiile.

6. Distribuiti fotografiile

Pe langa imprimarea lor, imaginile pot fi distribuite si online. Unul din site-urile de distribuire online a fotografiilor este Flickr. Aceasta modalitate este excelenta intrucat puteti cunoaste oameni sau grupuri de oameni cu care sa va imprieteniti.

7. Documentati-va cu privire la modurile pe care le detine

Aceste camere vin din fabrica cu diverse moduri pentru a facilita realizarea fotografiilor. Aceste moduri seteaza blitul, diafragma, viteza obturatorului si multe altele. La unele camere, ca cele de la Canon, exista un cadran de schimbare a modului prin intermediul comutatorului pornit / oprit. Pe altele, precum cele de la Nikon, va trebui sa apasati un buton pentru a schimba modurile. Toate aceste aspect se gasesc in manualul de utilizare

Iata cateva dintre cele mai frecvente moduri.

8. Modul macro

Macro inseamna mic. Oamenii folosesc adesea modul macro pentru a face fotografii lucrurilor mici. Acest mod va permite pur si simplu sa faceti imagini clare la obiecte apropiate, mari sau mici. De exemplu, bug-urile si detaliile bijuteriilor sunt toate obiecte bune pentru modul macro. Acest mod este adesea marcat printr-o pictograma in forma de floare.

9. Modul nocturn

Cand afara este intuneric, camera are nevoie de mai multa lumina pentru a crea o imagine clara. Setarea aparatului foto in modul nocturn – de obicei marcat cu o pictograma in forma de luna – permite camerei mai multa lumina in timp ce realizati o fotografie.

10. Modul sport

Modul sport este ilustrat de pictograma unui om care alearga. Modul va ofera si optiunea de a fotografia rapid. Doar tineti degetul in jos pe butonul declansator si camera dvs. va continua sa faca fotografii. Realizarea mai multor fotografii intr-un mod rapid va poate asigura obtinetirea unor imagini perfecte.

11. Modul focuri de artificii

Modul sport este excelent pentru a face fotografii copiilor care alearga, chiar si curselor de masini. Dar exista o modalitate si de a fotografia focurile de artificii. Avand in vedere ca artificiile emit explozii mari de lumina, nu este nevoie de modul nocturn, ci de cel sa capteze rapid aceasta explozie.

12. Modul orizontal

Acest mod este marcat cu o pictograma in forma de munte. Puteti sa-l utilizati pentru a realiza fotografii peisajelor.

13. Modul peisaj

Totusi, modul Landscape va ajuta foarte mult sa realizati fotografii in aer liber. Poate fi folosit oricand faceti fotografii cu mai multe obiecte sau cu un obiect mare. Acest mod va asigura ca fotografia nu va fi incetosata.

14. Modul portret

Modul portret face exact opusul modului peisaj. Se concentreaza asupra unui singur obiect si face ca restul fotografiei sa fie putin incetosat. Acest lucru este excelent cand doriti ca imaginea sa scoata in evidenta doar o persoana sau un lucru.

15. Modul video

Daca doriti sa realizati filme de calitate, atunci va trebui sa comutati in modul video, care este marcat cu o pictograma in forma unei camere video. La unele modele, va trebui, de asemenea, sa apasati un buton langa vizor (are un punct rosu deasupra lui) pentru a incepe filmarea.

16. Setati blitul

Modurile micro, peisaj si portret pot declansa blitul, dar cu o luminozitate scazuta, ceea ce poate produce pozelor umbre sau poate da prea multa stralucire obiectelor stralucitoare. Pentru a amortiza intensitatea blitului, asezati o batista subtire, o bucata de hartie cerata sau un servetel peste blit inainte de a fotografia.

17. Cunoasterea functiilor Wifi

Majoritatea dSLR-urilor noi pot utiliza Wi-Fi. Acest lucru inseamna ca puteti incarca fotografii de/pe retelele de socializare sau alte conturi direct de pe camera dvs. Unele au, de asemenea, aplicatii care va pot controla camera prin telefon. Pentru mai multe detalii consultati manualul de utilizare.

18. Protejarea ecranului

Ecranul camerei este foarte delicat, asa ca asigurati-va ca achizitionati un protector de ecran de calitate – ca cel de la Nikon sau de la Cannon – pentru a preveni zgarieturile.

19. Filtre

Puteti atasa tot felul de filtre de calitate la obiectivul dvs. pentru a obtine anumite efecte. Filtrele nuantate, de exemplu, pot schimba nuanta generala a unei fotografii. Un alt exemplu este un filtru polarizant. Reduce reflexiile usoare asupra obiectelor stralucitoare, face culorile mai bogate si creste contrastul.

20. Dimensiunea obiectivului

Cu toate acestea, inainte de a te grabi sa comanzi filtre online, asigura-te ca stii ce dimensiune are obiectivul tau. Daca cumparati o dimensiune gresita, filtrul nu se va potrivi. In mod obisnuit, obiectivul dvs. va avea dimensiunile sale marcate la capat in milimetri.