Tech Business

Criptomonedele, suișuri și coborâșuri: ce fac investitorii din România

Criptomonedele, suișuri și coborâșuri: ce fac investitorii din România

Criptomonedele au cunoscut în ultima vreme suișuri și coborâșuri, astfel că unii investitori și-au pierdut încrederea. Însă, o parte continuă să investească.

Investitorii individuali din România și-au păstrat încrederea în criptomonede, în ciuda volatilității din ultimul trimestru, arată noile date eToro, citate de Profit.ro.

Moneda virtuală Cardano a rămas prima alegere a investitorilor individuali pe platforma de investiții online în trimestrul al treilea. XRP și Bitcoin se află pe următoarele două poziții.

Care sunt criptomonedele preferate de români

„În ultimul trimestru au avut loc multe schimbări pe piața criptoactivelor. Am trecut de la o piață “bull” la una ceva mai circumspectă, cu evoluții precum recenta decizie a Chinei de a interzice tranzacțiile de criptoactive, ceea ce provoacă un anumit grad de incertitudine. Cu toate acestea, am asistat, de asemenea, la evenimente importante, cum ar fi hardfork-ul Alonzo de la Cardano și upgrade-ul de la Londra al Ethereum, care au adăugat funcționalitate și scalabilitate sporite ambelor rețele – ceea ce înseamnă că au fost câteva luni aglomerate atât pentru dezvoltatori, cât și pentru investitori”, a spus Simon Peters, analist al eToro în domeniul pieței criptoactivelor, citat de Profit.ro.

În ciuda acestui eveniment de la Londra, ETH a coborât pe locul al patrulea, de pe poziția a doua în ultimul top din T2. Asta în timp ce Dogecoin și-a păstrat locul al cincilea.

„În timp ce majoritatea titlurilor din presă au continuat să se concentreze pe BTC, ETH și ADA, de fapt, cele mai mari mișcări pe care le observăm provin de la monedele mai puțin cunoscute. Unii investitori cred în mod clar că dacă dețin token-uri sau monede întregi vor obține mai multe recompense decât dacă dețin o fracțiune de BTC – ceea ce îi determină să investigheze alte alternative”, a mai spus Simon Peters.

Analistul eToro a mai precizat că universul criptoactivelor se extinde cu o viteză din ce în ce mai mare, cu tot mai multe monede, token-uri și cazuri de utilizare care apar în permanență. “În timp ce unii investitori vor alege să investească în cele mai mari și mai bine consolidate criptoactive de pe piață, nu mă îndoiesc că vom vedea mai mulți care vor căuta să își diversifice portofoliul cu altcoins în viitor”, a adăugat acesta.