Tech Laptop

Bloom laptop – poate fi demontat in 2 minute

Bloom laptop – poate fi demontat in 2 minute

Conceptul Bloom laptop al studenţilor de la Universitatea Stanford are în vedere problema reciclării componentelor gadget-urilor. Astfel, Bloom este un notebook care poate fi demontat în doar 10 paşi, adică în nu mai mult de 2 minute.

Când vine vorba de upgradarea componentelor laptop-urilor, lucrurile devin niţeluş cam problematice, mai ales pentru cei care nu sunt iniţiaţi într-ale tehnicii. Astfel, dacă schimbarea bateriei notebook-ului poate fi considerată floare la ureche, iar accesul la memoria RAM nu e chiar complicat (cel puţin pentru cei care ştiu cum arată), când vine vorba de alte modificări pe sub carcasă, treburile se complică. Însă dacă conceptul Bloom al studenţilor de la Universitatea Stanford va ajunge vreodată pe piaţă, s-ar putea ca această problemă să-şi găsească în sfârşit rezolvarea.

Astfel, Bloom reprezintă un laptop care poate fi demontat în nici mai mult nici mai puţin de 10 paşi, adică aproximativ 2 minute, fără niciun fel de instrumente. Prin comparaţie, un notebook obişnuit poate fi “dezmembrat” cam în 45 de minute şi circa 120 de paşi, utilizând trei ustensile. Principala idee pe care o susţine de fapt conceptul studenţilor de la Stanford este reciclarea, deoarece componentele electronice pot fi separate de carcasă în doar câteva secunde, însă până la urmă se ajunge şi la posibilitatea upgradării mult mai simple a propriului portabil:

Aşadar, Bloom laptop poate fi demontat în doar 10 minute fără niciun fel de instrumente tehnice. Acest lucru este posibil datorită design-ului modular, bazat pe o tastatură şi un mouse wireless, care pot fi folosite atât în modul laptop, cât şi separat. Carcasa este realizată dintr-un singur material, reciclat, şi este complet separată de hardware.

Pentru conceptul lor Bloom, studenţii au folosit software-ul Autodesk Inventor şi Autodesk Inventor Publisher şi au primit premiul Autodesk Inventor of the Month pe luna octombrie.