Dezvoltare web Web Design

Cum faci un site web fara cunostinte de programare?

Cum faci un site web fara cunostinte de programare? aprilie 2, 2021
creare-site-web

Scopul principal al unui site web este simplu: sa atraga vizitatori si posibili clienti. Multi dintre acestia se asteapta sa iti gaseasca rapid afacerea in motorul de cautare sau pe site-urile de socializare. Indiferent daca iti vinzi produsele online, sau pur si simplu doresti sa oferi informatii cu privire la afacerea si detaliile tale de contact, detinerea unui site web este esentiala.

Este o idee buna sa te gandesti la ce vrei sa obtii din urma acestui site inainte sa incepi sa il creezi. Informandu-te despre concurenta si analizand website-urile lor, vei avea un punct de plecare si te va ajuta sa iti faci o idee clara a ce ti se potriveste cel mai bine.

Ce pasi trebuie sa urmezi pentru a-ti creea un site web?

  1. Inregistreaza-ti numele domeniului

Numele domeniului este cel ce urmeaza dupa www. si trebuie sa reflecte produsele sau serviciile pe care le oferi, astfel incat utilizatorii sa te poata gasi rapid in motorul de cautare. Clientii se pot astepta ca numele domeniului tau sa fie similar cu numele afacerii, si asa este de preferat.

Numele domeniului trebuie sa fie acelasi pe care il vei utiliza si pentru adresa ta de email. Trimiterea de email-uri de pe o adresa de business pare mai profesionala, asa ca o poti genera gratuit folosind hotmail.

Pentru a-ti inregistra numele domeniului, este nevoie sa gasesti un registrator acreditat si sa platesti o taxa.  Registratorii acreditati sunt organizatii care sunt autorizate sa ofere servicii persoanelor care doresc sa inregistreze un nou domeniu, sa il reinnoiasca pe cel existent, sau sa faca modificari la acesta. Acesta trebuie reinnoit, asa ca nu uita sa iti notezi cand expira, astfel afacerea ta va deveni vulnerabila la atacuri cibernetice.

  1. Gaseste gazduire pentru site-ul tau web

Este nevoie sa gasesti o companie de web hosting  care sa iti faca vizibil numele domeniului pe internet. Majoritatea furnizorilor principali de servicii de internet ofera si servicii de gazduire web. Taxele lunare pentru gazduirea web variaza in functie de cat de mare este site-ul tau si de cate vizite primesti.

  1. Pregateste-ti continutul

Gandeste-te la ce ti-ai dori sa poata face clientii prin intermediul site-ului tau. Acest lucru te va ajuta sa afli ce sectiuni sau pagini sa incluzi. Ia in considerare ce informatii sau tranzactii vor dori clientii tai si asigura-te ca site-ul este structurat astfel incat sa le fie usor sa gaseasca si sa faca lucrurile de care au nevoie.

Asa cum ai putea angaja un profesionist pentru a-ti proiecta site-ul, asa ai putea lua in considerare angajarea unui profesionist pentru a scrie si a structura continutul.

Un site bine conceput este usor de utilizat de catre vizitatori. Daca indeplinesti aceasta conditie, din start afacerea ta va iesi in evidenta. Avand continut si imagini relevante, adecvate si de calitate, ii vei ajuta pe clienti sa iti inteleaga produsele si serviciile, ii va face sa se simta confortabil si sa iti acorde increderea necesara pentru a trece de ultima etapa, cea a achizitionarii unui produs.

  1. Serviciul de creare a unui site web

Poti sa angajezi pe cineva profesionist de la o firma care ofera serviciul de creare site web sau sa iti creezi propriul website. Website-urile trebuie actualizate, deci asigura-te ca planifici o intretinere continua, o mentenanta. Poti utiliza un pachet de publicare (publishing package) pentru a-l crea. Acestea sunt similare cu procesoarele de text, dar au si functii incorporate menite sa converteasca textul si imaginile in continut web si sa le incarce pe site-ul tau.

Ideea de a avea un profesionist care sa te ajute cu constructia site-ului nu este una rea daca esti nou in domeniul afacerilor online. Un dezvoltator web iti poate construi site-ul rapid si iti poate oferi indrumare pentru a ajunge sa ai un design de succes. Angajarea unei astfel de persoane poate fi deosebit de utila daca doresti sa ai un site web sau sa oferi alte servicii prin intermediul acestuia.

Este foarte important sa iti proiectezi site-ul web in asa fel incat sa poata fi utilizat cu usurinta pe dispozitive mobile.

Datorita dezvoltarii masive a “constructorilor” de website-uri precum Wix, Shopify, etc, oamenii incep sa vada aceasta industrie ca o comoditate si apare intrebarea: ‘ De ce trebuie sa platesc pe cineva o suma de x euro ca sa imi creeze site-ul web, daca il pot face chiar eu?’ Unii oameni vor vedea aceste instrumente ca si modalitati ieftine de a creea un site , insa acei clienti care doresc ceva complex si potrivit asteptarilor lor, vor avea nevoie de un designer web pentru a-i ajuta.

Pentru inceput insa, urmand pasii de mai sus, vei avea propriul tau magazin online la cheie sau site web, si nu uita, exista mereu loc de mai bine.