Tech

Doriți să învățați să codați? Am găsit 7 site-uri care te pot ajuta

Doriți să învățați să codați? Am găsit 7 site-uri care te pot ajuta

Modalitati de a invata programare gratuit

De-a lungul timpului metodele de codificare s-au dezvoltat progresiv. Cea mai eficienta metoda este codificarea online care este gratuita si care permite cunoasterea adecvata a unui limbaj de programare. Invatarea unui limbaj de programare poate fi foarte benefică intrucat:

• Va poate ajuta in gestionarea cu succes a site-urilor web

• Poate reduce dependenta de un dezvoltator extern in realizarea propriilor proiecte

• Va putea oferi libertatea de a construi mai usor aplicatii, site-uri web si multe alte proiecte

Cei ce doresc să-si inceapa propria cariera ca programator, pot descoperi o varietate de site-uri care ii vor invata gratuit limbajul de codificare.

Printre cele mai importante se numara:

1. BitDegree

BitDegree este o aplicatie care ofera o multime de cursuri online gratuite ce pot varia de la programare si pana la dezvoltarea jocurilor.

Cursurile pentru jocuri pot ajuta la realizarea de interactiuni in procesul de invatare.

Exista o varietate de limbaje de programare, insa cele mai populare sunt:

• HTML
• CSS
• PHP
• Javascript
• SQL
• JQuery

2. Coursera

coursera

Coursera ofera cursuri bazate pe codare, tutoriale si materiale predate de profesori de la cele mai bune universitati. Exista o varietate de cursuri de codare, fiecare fiind liber sa-si aleaga ceea ce doreste.

Pentru a putea dezvolta toate aceste cursuri, s-au intocmit parteneriate cu cei mai buni profesori ai universitatilor de top. Fiecare curs de pe site este gratuit ajutand in acest fel la invatarea mai aprofundata a codificarii limbajelor.

Exista o varietate de cursuri disponibile precum:

Piton
Java
HTML și CSS
Programare IoT
Limbajul C
Introducere în programa

3. Code Academy

codeacademy

Code Academy este unul dintre cele mai populare site-uri unde oamenii pot invata sa codeze gratuit. Milioane de oameni din intreaga lume au invatat sa codeze cu ajutorul acestei platforme.

Este o aplicatie care ofera cursuri ce variază de la programarea introductivă la un limbaj mai avansat. Abordarea interactiva de invatare va poate permite sa aplicati imediat ceea ce ati studiat.

In acest program codificarea gratuita presupune multe ore de invatare pentru ca un incepator sa se poata ridica la nivelul unui programator cu experienta.

Printre limbajele cele mai importante care se pot invata cu ajutorul aplicatiei Code Academy se numara:

HTML
JavaScript
CSS
jQuery
PHP
Piton
Rubin

Mai sunt multe alte cursuri disponibile, dar cele enumerate mai sus sunt cele mai importante.

4. edX

edx

edX este o platforma de invatare superioara a limbajului de programare. In prezent dispune de o retea foarte mare de utilizatori, printre acestia cei mai multi fiind studentii.

Site-ul este impartit in mai multe categorii diferite si care se extind cu mult peste programare.

Întrucât exista multi care isi doresc sa invete sa codeze, aceasta aplicatie poate oferi tutoriale care ajuta la invatarea limbajelor precum:

HTML și CSS
Java
jQuery
C ++
C #
Piton
SQL
Dezvoltare de aplicații mobile

Exista si cursuri platite care sunt disponibile, dar si suficiente materiale educationale gratuite pentru a putea invata elementele de baza ale codarii.

5. Khan Academy

khan academy

Khan Academy este o platforma de invatare online a limbajului de codificare. Este o aplicatie faorte buna care ofera posibilitatea dezvoltarii de noi cunostinte si abilitati legate de codificare.

Are atat cursuri, cat si tutoriale care pot varia de la elementele de baza ale programarii si pana la aplicatii mult mai avansate.
Toate cursurile sunt predate de experti.

Cu toate acestea, elevii sunt incurajati mereu sa impartaseasca ceea ce au studiat de-a lungul intregului proces. Cu ajutorul acestei aplicatii se pot invata limbaje de programare precum:

HTML
CSS
Javascript
Baze de date

Sunt si cursuri fundamentale care va ajuta sa aprofundati abilitatile unei programari mai avansate.

6. Codewars

codewars

Codewars va ajuta sa invatati limbajul de programare dorit cu ajutorul unor noi provocari. Aceste provocari provin din artele martiale, deoarece fiecare provocare se numeste kata.

Scopul fiecarei provocari este acela de a va ajuta sa va accentuati abilitatile existente cu un anumit limbaj de programare sau sa invatati unul nou.

Pe masura ce progresati, provocarile kata devin din ce in ce mai dificile. Dupa finalizarea fiecarei provocari, se va putea vedea dobandirea de noi cunostinte.

Acest lucru va va invata diferite tehnici necesare rezolvarii anumitor probleme.

Printre cele mai importante limbaje oferite de aplicatia Codewars se numara:

Java
Javascript
C #
Rubin
Piton
SQL

7. Code.org

codeorg

Code.org este un program construit cu scopul de a face limbajul programarii mai accesibil acelora care doresc sa o studieze in scoli. Sunt foarte multi oameni care au folosit aceasta aplicatie pentru a-si dezvolta noi cunostinte si abilitati de programare.

Exista tutoriale care va vor ajuta in aprofundarea de noi cunostinte, dar si cursuri care sunt impartite pe grupe de varste cuprinse intre 3 si 5 ani si intre 6 si 12 ani.

Invatarea limbajului de codificare presupune multe ore de studiu. Se poate invara intr-un timp record si fara a face investitii financiare.

[saswp-reviews-form]