Software

Este o idee bună să faceți upgrade la Windows 11?

Este o idee bună să faceți upgrade la Windows 11?

Windows 11 a fost lansat în octombrie 2021, iar de atunci Microsoft l-a corectat și îmbunătățit în mod constant.

La început, părea că cei care au adoptat acest sistem de operare s-au confruntat cu o listă nesfârșită de probleme, dar Microsoft a lucrat pentru a rezolva toate neplăcerile.

Cerințele minime de sistem pentru un upgrade la Windows 11 sunt destul de mai mari. Microsoft numește Windows 11 cel mai sigur Windows de până acum. Trusted Platform Module 2.0, alias TPM 2.0, este una dintre aceste cerințe. Există modalități de a instala manual Windows 11 pe sisteme incompatibile, dar acestea includ renunțarea la actualizările viitoare oficiale prin Windows Update și/sau modificarea fișierului ISO Windows 11 pentru a elimina verificările de securitate.

Windows 11 este viziunea Microsoft pentru viitorul sistemelor de operare pentru PC și, în general, este o variantă mai simplă, mai eficientă și mai sigură pe Windows 10.

Dacă computerul dvs. îndeplinește cerințele stricte de sistem Windows 11 ale Microsoft și nu vă deranjează problemele ocazionale de compatibilitate software și hardware care vin cu un nou sistem de operare, acum este un moment bun pentru a putea face upgrade.

Cerințe de sistem Windows 11

Înainte de a analiza dacă ar trebui să faceți upgrade la Windows 11, este important să verificați dacă puteți. Microsoft are unele cerințe de sistem destul de dificile pentru această versiune de Windows, în special cererea ca computerul dvs. să aibă instalat un TPM (Trusted Platform Module) 2.0.

Și iată motivul pentru care este nevoie de acest modul pentru Windows 11: suportul TPM 2.0 este necesar pentru upgrade la Windows 11 și, deși multe laptop-uri și PC-uri vândute în ultimii ani îl au deja, poate fi dezactivat implicit. Consultați producătorul laptopului sau plăcii de bază pentru a vedea dacă PC-ul are suport TPM 2.0 care poate fi activat prin BIOS.

  • CPU: 1 gigahertz (GHz) sau mai rapid cu 2 sau mai multe nuclee pe un procesor compatibil pe 64 de biți sau System on a Chip (SoC);
  • RAM: 4 GB;
  • Stocare: 64 GB sau mai mult;
  • Firmware de sistem: UEFI;
  • TPM: Trusted Platform Module (TPM) versiunea 2.0;
  • Placă grafică: compatibilă cu DirectX 12 sau o versiune ulterioară cu driver WDDM 2.0;
  • Afișaj: afișaj de înaltă calitate (720p) care este mai mare de 9 inch în diagonală, 8 biți pe canal de culoare;
  • Internet: ediția Windows 11 Home necesită conectivitate la internet și un cont Microsoft pentru a finaliza configurarea dispozitivului la prima utilizare.

Windows 11 pare să realizeze în sfârșit viziunea pe care Microsoft a stabilit-o cu Windows 8.

Windows 8 a fost încercarea Microsoft de a crea un sistem de operare modern care să nu pară străin pentru utilizatorii în principal de telefonie mobilă. Cu toate acestea, sistemul de operare a exagerat elementele de design mobil, rezultând o placă greșită a Metro UI, pe care mulți utilizatori nu au plăcut-o. Multe dintre aceste elemente de design sunt transferate dinn Windows 10.

Acum, cu Windows 11, Microsoft încearcă să facă Windows să se potrivească cu designul sistemelor de operare moderne și să-i îmbunătățească pe unii dintre utilizatorii pe care i-a pierdut în fața Chromebookurilor, macOS, iPad-urilor și a altor dispozitive de calcul. Designul în sine arată bine, dar există câteva ciudatenii de funcționalitate ici și colo.

Pentru utilizatorii noi, Windows 11 va părea o opțiune bună cu noul design. Meniul Start deţine şi o filă recomandată care vă arată fișiere pe baza utilizării recente. Caseta de căutare are, de asemenea, un aspect mai aparte. Ecranul rămâne mai mult sau mai puțin același, dar meniul cu clic dreapta capătă un aspect simplificat, cu cele mai comune opțiuni precum tăierea, copierea, lipirea și redenumirea, în partea de sus într-o grilă. Aplicațiile prime primesc, de asemenea, un aspect modern.

De-a lungul timpului, putem vedea Windows 11 ca devenind o adevărată actualizare majoră a versiunii, mai degrabă decât una iterativă.