Business Tech

Google își împărtășește angajamentul față de Matter, promite interoperabilitate viitoare între platformele de casă inteligentă

Google își împărtășește angajamentul față de Matter, promite interoperabilitate viitoare între platformele de casă inteligentă

Google a dat o privire asupra modului în care noul standard pentru casă inteligentă Matter ar putea funcționa de fapt în casele noastre inteligente de astăzi și arată destul de interesant.

În cadrul Summit-ului pentru dezvoltatori Google Smart Home, compania a anunțat noi instrumente pentru a ajuta dezvoltatorii să construiască dispozitive care funcționează atât cu Google Home, noul standard de conectivitate Matter, cât și în orice alt ecosistem de reclamații Matter. Aceasta înseamnă că, da – într-o zi, foarte curând – (noul) Nest Thermostat ar putea funcționa în aplicația Apple Home fără a fi nevoie de Home Assistant sau de alte soluții. Și dacă cei doi pot lucra împreună, ei bine, oricine poate.

Urmează să sosească anul viitor, Matter este un protocol deschis de aplicații inteligente pentru casă, care promite să facă dispozitivele inteligente pentru casă să vorbească între ele indiferent cine le-a creat. Vrea să scadă de munca grea din alegerea, configurarea și integrarea dispozitivelor cu casa dvs. inteligentă și asistenții vocali.

„Matter este o inițiativă foarte mare pentru noi”, mi-a spus Kevin Po, Senior Product Manager la Google, într-un briefing înainte de anunțurile de astăzi. „Va rezolva cu adevărat această alegere de interoperabilitate, acea experiență frustrantă de cumpărare și configurare pentru utilizator.”

                                                                                                                                    Imagine: Google
La Smart Home Summit, Google a distribuit imagini despre modul în care configurarea dispozitivului poate funcționa cu dispozitivele compatibile Matter în diferite aplicații.

La eveniment, compania și-a dublat angajamentul de a susține Matter și principalul său protocol de sprijin, Thread (o rețea de tip mesh cu putere redusă), în întregul său ecosistem. De asemenea, a dezvăluit un nou nume pentru eforturile sale de casă inteligentă: Google Home. În timp ce consumatorii sunt familiarizați cu această denumire de ceva vreme, pe backend, dezvoltatorii s-au confruntat cu o multitudine de servicii diferite pe care trebuiau să le înțeleagă și să le aleagă pentru a-și da seama cum să-și facă dispozitivul să funcționeze cu Google Assistant și dispozitivele Google Nest.

Noul Google Home aduce dezvoltarea pentru configurarea dispozitivelor, capacitățile de automatizare, controlul vocal și dispozitivele Android și Google Nest sub o umbrelă. Noul nume este „pentru întreaga noastră platformă de casă inteligentă și program de dezvoltator”, a declarat Michele Turner, director senior de produse pentru Ecosistemul de casă inteligentă de la Google, în timpul discursului principal al evenimentului.

A fost anunțat și un nou Centru pentru dezvoltatori Google Home. Un ghișeu unic pentru dezvoltarea oricăror lucruri legate de casa inteligentă, Centrul pentru dezvoltatori introduce câteva instrumente noi pentru a ajuta la accelerarea adoptării Matter în casa inteligentă.

Un SDK pentru dispozitive Google Home pentru Matter poate ajuta dezvoltatorii să construiască și să integreze rapid dispozitivele Matter, astfel încât să fie gata când standardul va fi lansat în 2022, anul viitor. Acesta este și momentul în care Google s-a angajat să își actualizeze dispozitivele Nest și Android cu suport Matter.

Suportul nativ pentru Android prin serviciile Google Play și un nou SDK Google Home Mobile vor aduce suport Matter dispozitivelor și aplicațiilor mobile pentru a simplifica configurarea dispozitivelor de acasă inteligente. Aceasta ar trebui să însemne configurarea unui dispozitiv compatibil Matter – cum ar fi un bec sau o priză inteligentă – va fi la fel de simplă ca alimentarea acestuia și deschiderea unei aplicații (fie Google Home, fie aplicația producătorului). Aplicația va face apoi cea mai mare parte a sarcinilor grele de conectare la Wi-Fi și Thread și orice alte dispozitive Matter pe care le aveți.

Imagine: Google
Centrul pentru dezvoltatori Google Home va fi lansat anul viitor.

Există încă o mulțime de întrebări în legătură cu Matter – dar din ceea ce Google a dezvăluit astăzi, se pare că, deși vine o experiență de configurare unificată, o aplicație unificată nu este pe cărți.

Nu va exista o aplicație cu marca Matter în care să vă puteți pune toate dispozitivele – în schimb, veți putea alege să utilizați una sau mai multe aplicații dintr-un ecosistem compatibil Matter pentru a vă controla casa.

Acest lucru este similar cu modul în care dispozitivele compatibile HomeKit funcționează acum cu casa inteligentă a Apple – puteți utiliza aplicația Apple Home sau o aplicație terță parte pentru a le controla. Fiecare aplicație va oferi probabil diferite funcții și comenzi în funcție de modul în care producătorii arată să se diferențieze, astfel încât să puteți alege care se potrivește cel mai bine nevoilor dvs. Nu este încă clar dacă trebuie să instalați aplicația producătorului pentru actualizări de firmware sau alte motive.

Cel mai important lucru pentru utilizatorii casnici inteligente este că toate dispozitivele compatibile Matter vor funcționa cu toate aplicațiile care acceptă Matter. Așadar, dacă Apple își deschide aplicația Home pentru Matter (și se află la consiliul CSA, care supraveghează inițiativa), iar Google activează suportul pentru Matter în Nest Thermostat – o vei putea controla în Apple Home. aplicație. „Dacă sunt conforme din perspectivă, nu există niciun motiv pentru care acest lucru nu poate fi posibil”, a confirmat Po.

În alte știri Google Home, compania a anunțat introducerea rutinelor sugerate în aplicația Google Home.

Acest lucru ar trebui să meargă într-o oarecare măsură pentru a readuce mai multe funcționalități pe care producătorii de dispozitive terți le-au pierdut la închiderea programului Works With Nest (dintre care unele au revenit cu opțiunea de detectare a prezenței Home / Away introdusă la acest eveniment anul trecut).

Rutinele sugerate le vor permite producătorilor să-și construiască propriile Rutine (care permit dispozitivelor dvs. să se activeze automat) în aplicația Google Home pentru a interacționa atât cu dispozitivele Nest, cât și cu orice alte dispozitive terță parte pe care le-ați conectat la aplicație. Ei vor putea folosi ceea ce Google numește „semnale de context” – voce, ora și starea dispozitivului / senzorului – pentru a declanșa Rutinele.

Google împărtășește detalii cu privire la anunțurile sale de la Google Smart Home Developer Summit pe blogul său developer.google.com/home. Cele mai multe dintre noile instrumente sunt disponibile în previzualizare acum și vor fi lansate anul viitor.