Hardware Tech

Intel Ivy Bridge – lansarea oficiala

Intel Ivy Bridge – lansarea oficiala ianuarie 4, 2022Leave a comment
Intel-ivy-bridge-lansare

Astăzi este o zi mare pentru Intel, unul din principalii producători de procesoare din industria IT&C, dar şi pentru toată piaţa de IT&C. După ce ne-a amăgit cu tot felul de informaţii, zvonuri şi cifre, Intel lansează oficial a 3-a generaţie de procesoare Core i sub denumirea Intel Ivy Bridge.

De astăzi vom întâlni tot mai multe portabile şi desktop-uri echipate cu noua platformă de procesoare. Însă pentru modelele speciale, care vor echipa ultrabook-urile, mai trebuie să aşteptăm ceva timp. Nici modelele Core i3 sau Core i5 nu au fost lansate toate.

Procesoarele Intel Ivy Bridge sunt construite pe tehnologia de 22nm şi folosesc, pentru prima dată în istorie, tehnologia Tri-Gate. Cea din urmă schimbă design-ul şi structura unui chip. Până în prezent, pastila de siliciu a avut o formă plată. Tri-Gate foloseşte adâncimea în proiectarea design-ului. Dar pentru a înţelege mai bine fenomenul, vă invităm să urmăriţi imaginile de mai jos!

Vom întâlni noile procesoare în laptop-uri, desktop-uri, ultrabook-uri şi probabil că vor exista şi modele pentru smartphone-uri. Intel doreşte să atace şi piaţa telefoanelor mobile, unde nu prea a avut succes cu micile tentative din trecut.

Core i5 și Core i7 vor fi 13 la număr, oare să fie cu noroc? În orice caz, Kirk Skaugen, Intel PC business chief, a declarat că procesoarele aduc cu 20% mai multă performanță față de cele vechi și cu 20% mai puțin consum de energie. Ivy Bridge va fi regăsit în aproximativ 300 de calculatoare portabile și 270 de desktop-uri și va beneficia de o placă video integrată ceea ce înseamnă capacități mai mari și la acest capitol, dar și mai mult spațiu la componente pentru ca producătorii să restrângă sistemul la dimensiuni cât mai mici. Placa video integrată înseamnă beneficii ca: videoconferințe HD, editare video mult mai rapidă și suport USB 3.0.

Oficialii au vorbit puțin și despre Haswell care e programat pentru 2013. Aceștia ne-au adus la cunoștință că au ca target o autonomie de 20 de ori mai mare în standby și 24 de ore autonomie pentru un sistem folosit în mod normal. Cei de la AMD nu stau de pomană, știm foarte bine că urmează să scoată chip-urile Piledriver, dar cu o concurență atât de puternică și hotărâtă, e destul de ușor să ne dăm seama cine va avea cel mai mult de câștigat.

Mai jos aveţi comunicatul de presă la noua serie de procesoare Intel Ivy Bridge!

Cea de-a treia generaţie a gamei de procesoare
Intel® Core™ aduce noi experienţe de computing şi divertisment

Primele procesoare Quad-Core din lume pe 22 nm oferă
o performanţă vizuală dublă pentru experienţe unice de computing

CELE MAI IMPORTANTE ELEMENTE ALE ŞTIRII:
• Cea de-a treia generaţie a gamei de procesoare Intel® Core™ este disponibilă începând cu această lună. Noile procesoare sunt încorporate în desktop-uri de ultimă generaţie, notebook-uri şi sisteme all-in-one;
• Accelereză procesul “Tick-Tock” al Intel, prin lansarea primelor procesoare dezvoltate pe 22 nm folosind tehnologia inovatoare 3D şi o nouă arhitectură grafică;
• Cea de-a treia generaţie a gamei de procesoare aduce o performanţă HD şi o grafică 3D de două ori mai performantă, oferind o experienţă vizuală uimitoare pentru gaming şi editare video;
• Sistemele Ultrabook™, platformele all-in-one (AIO), PC-urile de business şi sistemele inteligente din retail, domeniul medical sau alte industrii vor beneficia de noile procesoare Intel, alte anunţuri urmând a fi făcute în următoarele luni.

SANTA CLARA, California, 24 aprilie 2012 – Intel Corporation a anunţat cea de-a treia generaţie a gamei de procesoare Intel® Core™, care oferă o performanţă vizuală îmbunătăţită pentru gameri, entuziaştii din domeniul media şi ceilalţi utilizatori. Diponibile în sisteme desktop high-end, laptopuri şi sisteme all-in-one, noile procesoare Quad-Core sunt primele din lume ce folosesc tranzistori 3D pe 22nm.
Combinaţia dintre tranzistorul 3D al Intel şi îmbunătăţirile arhitecturale ajută la creşterea performanţei graficii 3D şi a procesării HD, noile modele fiind aproape de două ori mai performante comparativ cu vechea generaţie de procesoare. Ca urmare a performanţei grafice, activităţi precum editarea foto-video, navigarea pe Internet, vizionarea de videoclipuri HD sau gaming-ul sunt mai rapide, mai precise şi par mai reale. Cu o performanţă cu 20% mai mare şi noi tehnologii care să crească volumul datelor utilizate, noile procesoare cresc leadership-ul Intel în performanţă.
În următoarele luni, şi alte versiuni ale celei de-a treia generaţii a gamei de procesoare Intel® Core™ vor fi disponibile pentru dispozitive precum Ultrabook™, serverele şi sistemele inteligente din retail, domeniul medical şi alte industrii.
“Ce-a de-a treia generaţie a gamei de procesoare Intel® Core™ a fost creată pentru a oferi noi experienţe. Inginerii noştri ne-au depăşit aşteptările prin dublarea performanţei media şi grafice, odată cu cele mai bune procesoare construite până acum de noi, ceea ce înseamnă o exprienţă vizuală incredibilă pentru noile sisteme all-in-one şi Ultrabook™. Totul a fost posibil prin combinarea procesului de producţie Intel cu dorinţa noastră de a continua să inovăm computing-ul”, declarat Kirk Skaugen, Vicepreşedinte şi General Manager al Intel PC Client Group.

“Tick-Plus” – Avantajul Intel
Performanţa crescută a noilor procesoare se datorează structurii inovatoare tridimensionale ale noilor tranzistori Intel. Până astăzi, computerele, serverele şi alte device-uri au folosit numai tranzistorii planari bidimensionali. Adăugarea tranzistorilor a unei a treia dimensiuni permite Intel să crească densitatea acestora şi să aducă noi capabilităţi fiecărui milimetru pătrat. Intel a reinventat tranzistorul şi a oferit o combinaţie fără precedent de performanţă şi eficienţă energetică, susţinând astfel ritmul avansului tehnologic şi evoluţia Legii lui Moore pentru următorii ani.
Inginerii Intel au reproiectat arhitectura grafică Intel® Core™, pentru a oferi o experienţă vizuală îmbunătăţită. Schimbarea arhitecturii procesorului concomitent cu micşorarea tranzistorilor reprezintă accelerarea modelului “tick-tock” Intel. Anterior, compania a adoptat un model “tick-tock” strict, prin care un nou proces de fabricare a fost introdus într-un an (“tick”) şi arhitectura procesorului (“tock”) a fost modificată în următorul. Abilitatea de accelera procesul şi de a schimba atât arhitectura procesorului, cât şi procesul de fabricaţie a fost posibilă deoarece Intel este una dintre puţinele companii care concepe şi fabrică procesoarele, metodă numită Integrated Device Manufacturing.

Experienţă vizuală şi de gaming
Cea de-a treia generaţie a gamei de procesoare Intel® Core™ cu grafică Intel® HD 4000 oferă o performanţă de două ori mai mare a graficii 3D comparativ cu generaţiile anterioare de procesoare, aducând experienţe noi de gaming prin mai multe detalii şi rezoluţii crescute. Grafica Intel® HD 4000 suportă Microsoft* DirectX11, OpenGL 3.1 şi OpenCL 1.1.
“Capabilităţile graficii 3D ale celei de-a treia generaţii a gamei de procesoare Intel® Core™ reprezintă un pas major pentru gaming. Gamerii vor fi încântaţi să joace viitorul DOTA 2 pe grafica Intel HD Graphics 4000”, a declarat Gabe Newell, co-fondator şi managing director al Valve Software, unul dintre cei mai importanţi furnizori de jocuri online.
O experienţă vizuală uimitoare înseamnă mai mult decât gaming. Sectorul de video online continuă să crească foarte mult şi urmează să cuprindă jumătate din traficul pe Internet din acest an.** Cheia de a face un videoclip amuzant este de a-l posta online pentru a fi vizionat de prieteni şi familie. Cu ajutorul tehnologiei Intel®Quick Sync Video 2.0 încorporate de noile procesoare, utilizatorii pot realiza conversii video de două ori mai rapid decât procesoarele de anul trecut şi de 23 de ori mai repede decât PC-urile mai vechi de trei ani.

Experienţe, securizate. Platformă, consolidată.
Cea de-a treia generaţie a gamei de procesoare Intel® Core™ conţine şi funcţii de securitate, inclusiv Intel® Secure Key şi Intel® OS Guard pentru a proteja datele personale şi cele de identitate. Intel Secure Key constă într-un generator care creează o serie de numere aleatorii pentru a întări algoritmii de criptare. Intel OS Guard ajută la protejarea împotriva atacurilor hackerilor care vizează sistemul de lucru. Aceste două funcţii sunt adăugate capabilităţilor deja existente, precum Intel®Identity Protection Technology (Intel® IPT) şi Intel®Anti-Theft technology (Intel® AT) care fac din platformele Intel unele dintre cele mai sigure din industrie. Atunci când sunt cuplate cu chipsetul Intel® Series 7, noile procesoare cu Intel IPT pot face ca o porţiune din ecran să fie de necitit pentru spyware cu aplicaţia “protected transaction display”, care ajută la prevenirea obţinerii de către hackeri a datelor necesare pentru a fura identităţi.
Platformele bazate pe cea de-a treia generaţia a gamei de procesoare Intel® Core™ oferă o viteză de transfer mai mare cu ajutorul portului USB 3.0 integrat în platforma Series 7 Platform Controller Hub (PCH) şi PCI Express 3.0 integrat de procesor. Aceste tehnologii I/O de viitoare generaţie permit un flux mare de date, minimizând orice înterupere a activităţii PC-ului.

Disponibilitate
Sistemele bazate pe cea de-a treia generaţie a gamei de procesoare Intel® Core™ vor fi disponibile începând cu această lună. Procesoarele vor fi de asemenea disponibile din această lună în retailul online şi clasic, dar şi în reţelele reseller-ilor. Versuni adiţionale ale celei de-a treia generaţie a gamei de procesoare Intel® Core pentru servere, sisteme inteligente din retail, sisteme Ultrabook™, domeniul medical şi alte industrii, vor fi disponibile în lunile care urmează.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.