Gaming

Jocurile copilăriei pe PC

Jocurile copilăriei pe PC

Chiar dacă sunt jocuri mai vechi, acestea ne impresionează chiar și în ziua de astăzi.

De jocurile copilăriei ne aducem aminte cu nostalgie, motiv pentru care, în acest articol vă vom prezenta câteva dintre cele mai bune jocuri pe PC şi care, cu mulţi ani în urmă, ne-au impresionat.

Unreal Tournament

Unreal-Tournement

Unreal Tournement este cel mai bun joc din toate timpurile. Este un joc ce a apărut în anul 1999 şi carea avut o grafică cum la puţine jocuri întâlneam la vremea aceea. Se pare că jocul va fi refăcut cât de curând, însă nu se cunoaşte exact data apariţiei ultimei versiuni. Până la apariţia acesteia, jocul este disponibil pe Steam.

Mafia

Mafia

Mafia este un joc pe care cu greu îl puteți găsi în ziua de astăzi, întrucât nu mai este disponibil nici pe Steam, nici pe Origin. A avut o grafică extraordinară, devenind astfel un mare succes pentru anul 2002. Cel mai important moment al jocului este povestea înfricoşătoare a lui Tommy Angelo, un personaj ce oferă câteva monologuri însemnate pe parcursul acestuia. Acțiunea jocului s-a petrecut în orașul Lost Heaven, care cuprindea elemente din San Francisco și Chicago.

Deus Ex

Deus-Ex

In acest joc este vorba de teroriștii care omoară oamenii, iar drogurile, răspândirea bolilor și poluarea nu mai pot fi ţinute sub control. Chiar dacă economiile din întreags sunt sunt pe cale a se prăbuși, bogații au devenit mai bogați, iar săracii, mai săraci. Jucătorii trebuie să controleze un agent care este nevoit a-şi folosi numeroasele sale deprinderi pentru a repara situația, ajungând astfel în conflict cu diverse organizații periculoase. Deus Ex cuprinde elemente de genul shooter, ce sunt combinate cu unele din genurile stealth și RPG. La fel ca multe alte jocuri, şi acesta poate fi găsit pe Steam.

Commandos II: Men of Courage

Commandos-2

Din punct de vedere al graficii, Commandos II: Men of Courage este  un joc care s-a bucurat de un mare succes. Rolul jocului era acela de a efectua misiuni secrete în principalele teatre din Al Doilea Război Mondial. La fel ca multe alte jocuri, şi acesta poate fi găsit pe Steam.

Age of Empires II

Age-of-Empires-II

Este un joc care a primit îmbunătăţiri în ceea ce priveşte grafica. Age of Empires II se bazează pe unele dintre cele mai mari evenimente din epoca medieval şi cuprinde o serie de campanii istorice. Poate fi găsit pe Steam.

Star Wars: Knights of the Old Republic

Star-Wars

Star Wars: KOTOR este unul dintre acele jocuri care prezintă povestea fascinantă a primului joc, o poveste ce a fost continuată de cel de-al doilea, într-o manieră identică, fiind introduse personaje şi planete noi.

In acest joc întâmplările au avut loc cu mii de ani înaintea celor prezentate în filme. Republica este o asociaţie de planete care a acceptat anumite legi şi care este nevoită să se confrunte cu războaie pe toate fronturile. Mandalorienii sunt cei care aproape au distrus Republica. Aceasta a fost salvată de nişte cavaleri Jedi, Revan și Malak. Bătăliile pe care aceştia le-au purtat au echilibrat balanța, ajungând într-un final la câștigarea războiului.

Fiind atraşi de partea rea a forţei, Revan și Malak au decis să-şi unească forțele cu Sith. Au adunat o armată mare şi au pornit la atac. Acţiunea jocului se desfăşoară în timpul acestui război. Intre timp Revan a fost omorât, iar Malak a preluat comanda. Acum forțele Sith par a fi de neoprit. Star Wars: Knights of the Old Republic poate fi descărcat atât de pe Steam, cât și de pe Google Play Store și App Store.

Command and Conquer: Generals

Command-and-Conquer

Command and Conquer: Generals este un joc care a avut o grafică excepţională. In anul 2002 a fost numit cel mai bun joc de strategie la E3. In acest joc jucătorii aveau posibilitatea de a controla una dintre cele trei facțiuni principale: SUA, China și GLA și în lupte care puteau dura chiar şi ore întregi. În prezent, poate fi descărcat de pe Origin, în cadrul Command and Conquer: The Ultimate Collection.

Diablo II

Diablo-II-1

Diablo este un joc care impresionează prin universul înfiorător şi neprevăzut.

De altfel, Diablo II este unul dintre acele jocuri pe care nu doar că nu le poţi uita, dar care îţi întipăresc în minte scenarii în detaliu, de neuitat.

NFS

NFS-1

Mi se pare în continuare simulatorul suprem. Pe partea de curse de stradă, NFS este în continuare simulatorul supreme.

Ideală ar fi lansarea unui nou joc care să păstreze realismul din NFS 5, să aducă modele şi de la alţi producători auto şi trasee care să încânte prin decoruri. Atractive sunt şi efectele cu blur, scântei şi alte artficii.

GTA Vice City

GTA-Vice-City

Este un joc de acţiune-aventură ce a fost dezvoltat şi publicat de Rockstar.

Este primul joc din seria GTA.