Gaming Tech

Netflix Games devine disponibil și pe iOS

Netflix Games devine disponibil și pe iOS

După ce Netflix a invitat utilizatorii Android în lumea gaming-ului, iată că este rândul posesorilor de iPhone și iPad să se joace titluri exclusive, bazate (în mare parte) pe serialele și filmele companiei. Am discutat deja ce te poți juca și cum te poți juca într-un material anterior, doar că acestea erau la momentul respectiv indisponibile pentru dispozitivele iOS.

Netflix și-a respectat promisiunea și a implementat secțiunea Games, unde vei putea juca primele titluri disponibile, adică Stranger Things: 1984Stranger Things 3: The GameShooting HoopsCard Blast, Teeter Up și nou lansatul Hextech Mayhem: A League of Legends Story, care poate fi cumpărat pentru Switch și PC pentru 10 dolari, dar este gratis pentru cei care au o subscripție Netflix.

 

Netflix Games, cu mici aranjamente

Chiar dacă Netflix a venit cu aceste vești îmbucurătoare, există nelămuriri cu privire la metoda prin care Apple îngăduie companiei să-și „desfășoare activitatea” pe App Store. Dacă vă amintiți, este vorba despre unele controverse legate de politica Apple aplicată jocurilor și aplicațiilor terțe care poposesc în App Store. Aici ar trebui să aflăm cum vom putea descărca jocurile oferite de Netflix, adică dacă procesul va fi similar celui de pe Android (unde le descarci din Play Store și le joci direct în aplicație) sau compania va fi forțată să folosească sistemul de plăți in-app al celor de la Apple.

Informațiile recente menționează că Apple și Netflix au ajuns cumva la o înțelegere, în sensul că gigantul streaming ar fi avut voie în continuare să vândă subscripții in-app, astfel încât Apple să oprească o parte din profitul generat. De exemplu, s-a constatat că cei care încearcă să acceseze conținutul Netflix Games individual, fără un cont, sunt redirecționați către crearea unui cont Netflix prin sistemul in-app de la Apple. Dacă cineva face acest lucru, Apple își oprește câte 30% din profit pe durata unui an, apoi câte 15% din fiecare plată.

Iată, deci, un aranjament bizar, dar care ajută compania să-și implementeze serviciile de gaming pe dispozitivele iOS. Să fie oare acesta sfârșitul lui Apple Arcade? Rămâne de văzut.