Seriale Coreene Gaming Tech

Netflix spune că ia în considerare dezvoltarea unui joc video bazat pe Squid Game

Netflix spune că ia în considerare dezvoltarea unui joc video bazat pe Squid Game

Dacă nu ai trăit până acum într-o peșteră, știi că este imposibil să te ferești de trendurile de pe Netflix și de pe social media. Prin urmare, sunt sigur că ai auzit de Squid Game, de altfel cel mai popular serial al momentului, cu 111 milioane de spectatori din întreaga lume.

Povestea din spatele conceperii serialului este destul de interesantă. drama sud-coreeană a fost scrisă de Hwang Dong-hyuk în 2009. Cum de am auzit de Squid Game abia acum? Păi, în tot acești ani, serialul a fost respins de numeroase companii dezinteresate.

Abia când Netflix și-a exprimat dorința de a colabora cu Dong-hyuk în vederea extinderii conținutului străin Squid Game a început să prindă formă. În cele din urmă, serialul a reușit să detroneze toate hit-urile momentului de pe platforma de streaming. Și asta la doar o săptămână de la difuzare.

Va deveni Squid Game o alternativă pentru PUBG?

Popularitatea serialului reprezintă un avantaj important pentru divizia de gaming a companiei. Pentru a-și consolida această poziție, Netflix a achiziționat și Night School Studio, iar noua forță de lucru va începe să producă primele jocuri exclusive. Unul dintre aceste titluri ar putea fi chiar Squid Game, după cum meționează Minyoung Kim din cadrul Netflix Asia.

Kim spune că Netflix vrea să diversifice IP-ul. Compania ia în considerare dezvoltarea unui joc video care să extindă universul. Alte detalii rămân învăluite în mister. Va fi oare un battle-royale, având în vedere natura serialului? No idea, dar pe măsură ce „metaverse-ul” Squid Game capătă formă, se zvonește și că un al doilea sezon va fi confirmat… Cândva. În orice caz, este o oportunitate interesantă care ne-ar putea oferi o privire de ansamblu asupra ideilor pe care Netflix le are pentru portofoliul său de jocuri video licențiate.