Gaming Tech

Netflix va oferi jocuri gratuite și fără microtranzacții pentru abonați

Netflix va oferi jocuri gratuite și fără microtranzacții pentru abonați octombrie 20, 2021
netflix-games-online-for-free

Netflix intră în jocuri.

Compania intenționează să grupeze noi jocuri video gratuit cu toate abonamentele Netflix existente, fără costuri suplimentare pentru consumatori.

Compania reiterează, de asemenea, că nu vor exista achiziții, monetizare sau microtransacțiuni în joc – spre deosebire de majoritatea jocurilor de pe piață astăzi. În loc să câștige bani, Netflix spune că se concentrează pe plăcerea utilizatorilor mai presus de orice altceva.

„Ca o reamintire, jocurile de pe Netflix vor fi incluse în abonamentele membrilor și nu vor avea reclame sau achiziții în aplicație, astfel încât jocul să se concentreze exclusiv pe plăcere față de generare de bani”, a spus compania în raportul de câștiguri Q3’21.

Adevărul este că jocurile vor fi adiționale la planurile de abonament Netflix.

Ideea este de a crea mai mult conținut orientat spre valoare și de a asigura păstrarea abonaților. Investirea consumatorilor în jocuri video mai mici, care sunt ușor accesibile în cadrul unei aplicații, este o modalitate excelentă de a realiza acest lucru – cu cât cineva urmărește (și curând joacă) Netflix, cu atât este mai probabil să păstreze serviciul, astfel încât să poată continua să se angajeze.

Abonamentele creează anumite tipuri de comportamente ale consumatorilor (de exemplu, vizionarea excesivă) care sunt valorificate direct cu facturarea recurentă și ciclurile de rotație a conținutului și, de obicei, regula generală este cu atât mai mult conținut oferit, cu cât oamenii vor rămâne mai înscriși.

Jocurile video sunt doar o altă venă neexploatată de potențial pentru păstrarea abonamentului Netflix. Este o modalitate de a oferi mai multă varietate și o altă formă de angajament care ține oamenii în ecosistem.

Netflix spune, de asemenea, că jocurile sunt în „primele zile” și compania va încerca „diferite tipuri de jocuri”. Compania a achiziționat recent primul său dezvoltator de jocuri pentru a-și alimenta eforturile de jocuri – Night School Studios, un dezvoltator independent din spatele jocurilor Oxenfree. Vor mai multe achiziții, spune Netflix.

Jocurile vor începe lansarea mai întâi pe mobil și apoi vor ajunge pe alte dispozitive, inclusiv pe PC și console. Jocurile vor fi oferite în aplicație.

„Fiecare dispozitiv este candidat pentru un fel de experiență de joc”, a spus Greg Peters COO, Netflix, într-un apel de câștiguri din al doilea trimestru.