Tech Securitate

Principalele atacuri cibernetice în 2021

Principalele atacuri cibernetice în 2021

Atacuri cibernetice

Pentru a evita posibile atacuri cibernetice, este bine de știut care ar putea fi tipurile de amenințări, pentru a putea lua cele mai bune decizii de securizare a rețelelor informatice. Cu cât cunoaştem mai multe informaţii, cu atât vom fi mai securizați și putem fi feriți de probleme.

De-a lungul anului 2020, pandemia de COVID-19 a creat un nou loc de joacă pentru hackeri. In acest fel, mai multe instituții şi-au consolidat infrastructura de securitate cibernetică, lansând noi inițiative de transformare digitală.

Infracțiunile cibernetice și securitatea din mediul online se numără printre cele mai importante probleme sociale ale secolului XXI.

Atacurile de tip ransomware

Atacurile de tip ransomware care pot cripta fișiere pentru a solicita răscumpărare au devenit instrumentul preferat al atacatorilor cibernetici. Amenințarea nu va mai consta în furtul de informații, ci în dezvăluirea publică a acestora. Este o problemă îngrijorătoare mai ales pentru organizațiile sau instituțiile din sectorul public întrucât procesează informații cu caracter personal.

Atacurile de tip phising

Anul 2021 este anul în care vom vedea noi momeli phishing, al căror rol este acela de a păcăli oamenii. Cea mai nouă tehnică de phishing este metoda e-mail threat hijacking care este folosită de rețeaua Emotet. Această metodă constă în crearea automată a momelilor de tip spear-phishing furând date din sistemele compromise. Apoi, toate aceste informații se folosesc ca răspuns la unele conversații cu mesaje care conțin malware, dar care par reale.

Atacul de tip whaling

Acest tip de atac este o formă de phishing care vizează managerii. Va fi un atac mai proeminent, atacatorii cibernetici putând să folosească informațiile personale din online pentru a crea momeli concludente cu care să poată compromite conturile business de e-mail.

Expoatarea fricii oamenilor

Un alt scenariu îl reprezintă exploatarea fricilor oamenilor, care vor fi mult mai dispuși să acceseze e-mailuri compromise, în speranța că vor afla mai multe despre despre vaccinul anti-COVID, despre măsurile de izolare, de insecuritate financiară sau de instabilitate politică.

Atacuri asupra sectorului medical şi educaţional

Conform experţilor HP, în anul 2021 cel mai mare risc va plana asupra sectorului medical, întrucât întreaga societate depinde de acest sector. De cele mai multe ori aceste organizații sunt subfinanțate, refractare la schimbare și inovare. Educația se încadrează şi ea în acest model și ar putea fi o altă țintă preferată.

Printre cele mai vizate sectoare de către hackeri se numără: companiile farmaceutice și institutele de cercetare sau producătorii de mașini, în special aceia care produc mașini electrice. Producătorii de maşini electrice ar putea deveni ținte importante pe măsură ce prestigiul și profiturile acestora cresc.

In acest organizațiile se pot confrunta cu o uriaşă provocare de securitate, pe măsură ce atacatorii cibernetici se vor specialize din ce în ce mai mult.

Specialiştii au confirmat că este necesară o abordare arhitecturală robustă în ceea ce privește securitatea ciberenetică. Aceştia spun că este nevoie de o abordare care să poată proteja începând cu hardware-ul. Toate organizațiile sunt nevoite să-și regândescă arhitectura de securitate și gestionarea acesteia, iar apoi și să implementeze inovațiile tehnologice corespunzătoare.

Crazy-Rich-Asians
Postarea Anterioara