Tech

QNAP Silent NAS HS-251 cu HDMI

QNAP Silent NAS HS-251 cu HDMI

Dispozitivele NAS (Network-Attached Storage) au devenit tot mai populare în locuințele moderne, însă un model obișnuit este prea mare și prea zgomotos pentru a fi amplasat în living.

Odată cu HS-251, QNAP oferă un NAS modern și silențios ce se integrează perfect lângă consolele de jocuri și televizoarele de ultimă generație. Având ieșire HDMI și un procesor puternic Intel Dual-Core, Silent NAS HS-251 este un server complet pentru stocarea datelor în rețea, oferindu-le utilizatorilor putere, conectivitate și aplicații ce pun în valoare un adevărat centru de divertisment digital.

“Beneficiind un procesor dual-core, conectivitate HDMI și un design set-top fără ventilator, HS-251 este o minune a ingineriei” a declarat Jason Hsu, manager de produs în cadrul QNAP. “Acest dispozitiv remarcabil este însoțit de aplicații și funcții software fără rival, ce le permit utilizatorilor să se bucure de un centru multimedia, dar și de un sistem securizat pentru stocarea fișierelor.”

Silent NAS HS-251 dispune de o ieșire HDMI ce permite conectarea la televizoarele de ultimă generație sau la amplificatoarele Hi-Fi, iar utilizarea HD Station oferă cea mai bună experiență multimedia.

HD Station transformă modelul HS-251 într-un centru de divertisment, beneficiind de un player XBMC puternic. Utilizatorii se pot bucura de filmele, muzica și fotografiile stocate pe HS-251, pot urmări materiale de pe YouTube și să navigheze pe internet cu ajutorul aplicației mobile Qremote sau a perifericelor compatibile MCE. Grație capacităților de transcodare online și offline, NAS-ul silențios devine cel mai bun partener pentru divertismentul multimedia.

HS-251 poate converti fișierele video în formate ce pot fi rulate fluid pe dispozitivele mobile și televizoarele smart, permițând totodată mai multor echipamente să ruleze diferite filme stocate pe unitate. Utilizatorii pot accesa filmele selectând rezoluția potrivită prin intermediul aplicațiilor File Station, Video Station sau Qfile, chiar și atunci când se află în locații cu acces limitat la internet.

Împreună cu sistemul de operare QTS 4.1, HS-251 este ușor de instalat și administrat pentru utilizarea zilnică. Având o interfață intuitivă, organizarea, partajarea, sincronizarea și salvarea fișierelor este ușoară și nu necesită un proces de învățare. Gama largă de aplicații mobile permite accesarea datelor de pe HS-251 de oriunde și oricând.

HS-251 are o carcasă modernă din aluminiu, iar arhitectura fără ventilator îi păstrează interiorul curat, fără praf și fără probleme de fiabilitate, pe parcursul utilizării de lungă durată. Unitatea permite instalarea a două unități de stocare, cele mai bune performanțe fiind obținute cu SSD-uri sau cu hard diskurile din seriile WD Red™ și Seagate NAS.

Specificații principale Silent NAS HS-251:
Design Set-top, două sertare, procesor Intel Dual-Core 2.41 GHz, memorie RAM 1GB DDR3L, SATA HDD/ SSD, hard disk-uri hot-swappable, 2 porturi USB 3.0, 2 porturi LAN Gigabit, ieșire HDMI.