Smartphones

Recenzie Vivo V20 Pro

Recenzie Vivo V20 Pro

Design Vivo V20

Accentul Vivo asupra designului este destul de evident. Vivo V20 este atrăgător, subțire și are colțurile rotunjite. Are un ecran AMOLED de 6,44 inch cu un raport de aspect 20: 9 și o rezoluție full-HD +.

Ca şi modelele mai vechi şi acesta are un scaner de amprentă pe ecran.

Rama telefonului este din plastic. Butoanele de alimentare și volum sunt bine poziționate și oferă feedback bun. Deţine o mufă pentru căști de 3,5 mm în partea de jos, împreună cu un port USB de tip C și un difuzor. Vivo V20 cântărește 171 g și are o grosime de 7,38 mm. Este disponibil în trei variante de culori: Moonlight Sonata, Midnight Jazz și Sunset Melody.

Versiunea Sunset Melody este cu 1g mai grea și are o grosime de 7,48 mm. Panoul din spate a fost realizat din sticlă și are un finisaj mat care ajută la menținerea amprentelor de pe dispozitiv. Deoarece Vivo V20 este puţin alunecos, este necesară o husă de protecţie.

Modulul camerei de pe Vivo V20 este foarte asemănător cu cel de pe cel mai scump Vivo X50. Designul în trepte îi conferă un aspect premium.

Are o baterie de 4.000 mAh, dar care este mică decât cea a lui Vivo V19. De asemenea, în cutie se află un încărcător FlashCharge de 33W pentru încărcare rapidă.

Specificații și software Vivo V20

Specificațiile Vivo V20 sunt destul de modeste. Deţine un procesor SoC Qualcomm Snapdragon 720G şi o memorie RAM de 8 GB. Acesta nu este cel mai puternic procesor de pe piaţă, dar cu 8 GB RAM, performanța nu reprezintă o problemă.

Există două variante de stocare pentru acest model: varianta de bază cu 128 GB de stocare la prețuri de 24.990 Rs. și varianta cu 256 GB de stocare la preţ de 27.990 Rs. Pe acesta din urmă l-am avut pentru această recenzie. Vivo V20 se numără printre foarte puținele telefoane care rulează Android 11. Rulează sistemul de operare FunTouch 11 personalizat Vivo pe sistemul de operare Google. V20 rulează patch-ul de securitate care este destul de recent.

Interfața de utilizare se utilizează uşor şi fără probleme.  Acest telefon vine cu câteva aplicaţii preinstalate, cum ar fi Facebook și V-Appstore, o alternativă la Google Play Store.

In interfaţa de utilizare se pot schimba diferite animaţii. Ecranul de blocare V20 extrage în mod implicit diferite imagini de pe Internet. Puteți selecta categorii sau chiar dezactiva complet acest lucru, dacă este necesar.

Performanță Vivo V20 Vivo V20 are un ecran AMOLED, care este foarte bun pentru vizionarea videoclipurilor. Unghiurile de vizualizare sunt bune. Se poate modifica modul de culoare al afișajului și chiar se poate seta temperatura culorii în funcție de preferințe.  Cu acest telefon se poate face multitasking destul de ușor, iar scanerul de amprentă de pe ecran, precum și recunoașterea feței funcţionează foarte uşor.

În testul AnTuTu a obținut 2,82,525 puncte, ceea ce este mai mare decât ceea ce a reușit Samsung Galaxy M5. În testul Work 2.0 al PCMark, Vivo V20 a obținut 7.497 de puncte. V20 a reușit, de asemenea, 27 fps și 60 fps în benchmark-urile Manhattan 3.1 și respectiv T-Rex ale GFXBench.

Vivo V20 rulează jocuri la o calitate grafică medie. Cu o calitate grafică ridicată până la High nivelul bateriei va scădea cu 5%.  Cu o singură încărcare, bateria telefonului ţine mai mult de o zi. Intr-o jumătate de oră, telefonul se încarcă 55%, iar într-o oră 98%.  Încărcarea este rapidă cu ajutorul încărcătorului FlashCharge de 33W.

Camere Vivo V20

Vivo a folosit o configurație triplă a camerei în partea din spate a V20, cu o cameră primară de 64 megapixeli, o cameră cu unghi larg de 8 megapixeli și o cameră mono de 2 megapixeli. Acest telefon are, de asemenea, un selfie shooter de 44 megapixeli cu Eye Autofocus.

Aplicația camerei este foarte simplă de utilizat și diferitele moduri de fotografiere sunt bine aşezate. În modul foto, puteți atinge pictograma obiectivului pentru a face un unghi super-larg, bokeh sau macro.  In condiţii de luminozitate scăzută, performanța camerei este destul bună. Prin activarea modului nocturn, fotografiile realizate nu sunt prea luminoase. Durează aproximativ 4-5 secunde pentru a face o fotografie în modul nocturn.

Vivo V20 are o funcție de focalizare automată a ochilor. În mod surprinzător, această caracteristică a fost dezactivată în mod implicit. Selfie-urile din timpul zilei erau clare, cu culori exacte și detalii bune.  Camera pune accentul pe subiect, ceea ce poate determina supraexpunerea fundalului.

Sunt posibile selfie-uri de portret și se poate seta nivelul de estompare înainte de a face o fotografie. AI detectează fețe chiar și cu o mască.

Înregistrarea video depășește la 4K atât pentru primar, cât și pentru selfie shooter. Filmările realizate în 4K și 1080p sunt stabilizate. V20 are o caracteristică Super Anti-Shake care ajută la stabilizarea videoclipului prin decuparea în senzorul primar, dar ieșirea este limitată la 1080p. Videoclipul filmat cu lumină slabă a avut un efect strălucitor la ambele rezoluții.

Concluzie

Vivo V20 nu este direct comparabil cu predecesorii săi, ci se concentrează mai mult pe design. Este un telefon bine conceput, având un aspect premium.