Tech

Review ASUS Transformer Pad Infinity

Review ASUS Transformer Pad Infinity

ASUS este unul dintre puţinii producători de portabile care au avut succes cu tabletele. Au ţinut cont de evoluţia pieţei, de nevoile cumpărătorilor şi n-au scos doar o simplă tabletă. ASUS a încercat să vândă o nouă experienţă şi cred că au reuşit, în special cu tabletele ASUS Transformer, un gadget 2-in-1 – tabletă şi netbook cu ajutorul docking-ului.

Pe 25 iunie, ASUS România a prezentat pe plan local a 3-a generaţie de tablete. După ASUS Transformer şi ASUS Transformer Prime, a sosit la teste ASUS Transformer Pad Infinity. La prima vedere pare a fi o simplă tabletă identică cu predecesoarea. La exterior nu sunt mari schimbări în comparaţie cu ASUS Prime. Similar celorlalte tablete din familia Transformer Pad, Infinity beneficiază de un dock mobil, fiind o adevărată inovație 2 în 1.

Producătorul taiwanez a păstrat tot ce a fost mai bun de la generaţiile anterioare şi chiar a mers spre perfecţiune cu noa tabletă ASUS Transformer Pad Infinity.

La începutul acestui an am testat ASUS Transformer Prime – tableta care se transformă, aşa că nu o să insist prea mult pe sistemul de operare Android 4.0 şi nici pe design sau docking, acestea fiind împrumutate de la Prime în proporţii foarte mari. Docking-ul este chiar cel lansat odată cu Prime.

O să vă povestesc mai mult despre ce aduce nou ASUS Infinity. Producătorul taiwanez a remediat problema legată de GPS şi Wi-Fi prin aplicarea unei porţiuni din plastic în zona antenelor. Astfel, capacul din spate nu este complet metalic. Estetic vorbind, nu a fost o idee foarte bună, dar o soluţie mai rapidă de a rezolva problema nu s-a găsit. Dacă nu sunteţi excesiv de pretenţioşi, probabil că o să treceţi cu vederea acest lucru.

Tot pe partea din spate a tabletei se găseşte şi noua cameră foto de 8MP cu diafragmă F/2.2 şi bliţ . Aş putea spune că Infinity este prima tabletă la care am testat camera cu ceva mai multă atenţie şi am rămas plăcut impresionat de calitatea fotografiilor. Nu sunt un fan al fotografierii cu tableta, dar pentru momente spontane îşi face treaba foarte bine.

Dacă la exterior nu sunt prea multe de spus, asemănările dintre Prime şi Infinity fiind foarte clare, la interior situaţia se schimbă. Noua tabletă are o configuraţie care oferă performanţe net superioare generaţiei Prime. ASUS Transformer Pad Infinity (nume de cod TF700) se bucură de un procesor quad-core Tegra 3 la 1.6 Ghz şi vine cu un ecran de 10.1 inch cu rezoluţia Full HD 1920 x 1200, Super IPS+, Corning Gorilla Glass 2 pentru o rezistenţă sporită la zgârieturi şi cu luminozitate de 600 nits. Configuraţia este completată de 64GB spaţiu de stocare şi 1 GB memorie RAM DDR3. Toate acestea lucrează împreună pentru a oferi o experienţă cât mai plăcută utilizatorului.

Am rămas plăcut impresionat de display. În primul rând este rezistent la zgârieturi şi rezoluţia Full HD reprezintă un plus notabil. Oferă unghiuri mari de vizualizare şi puteţi utiliza tableta chiar şi la lumina puternică a soarelui. În general nu prea sunt încântat de astfel de rezoluţii pe ecrane mici, dar combinaţia Full HD 1920 x 1200 + Android 4.0 este una câştigătoare.

Platforma Nvidia Tegra 3 cu procesorul quad-core T33L la 1.6GHz îşi face treaba foarte bine. Pe ASUS Transformer Prime am avut o sesiune de gaming foarte interesantă. Am reuşit să instalez GTA III – o versiune aniversara, Arma II, Dungeon Defenders, Galaxy on Fire 2 THD şi multe altele. Eram fascinat de modul în care rulau şi de performanţele tabletei.

Pe ASUS Infinity jocurile pot rula şi mai bine, iar rezoluţia Full HD vă oferă o nouă experienţă vizuală. Pe lângă jocuri, am putut instala diferite aplicaţii optimizate pentru Android 4.0, dar nu toate au fost ok pentru rezoluţia Full HD. În viitorul apropiat se va lucra şi la acest capitol. Dezvoltatorii de aplicaţii au luat deja în calcul noile tehnologii.

ASUS Transformer Pad Infinity este cu 0.2mm mai groasă comparativ cu Prime şi are dimensiunile 263 x 180.8 x 8.5 mm. ASUS a reuşit să integreze o configuraţie mai puternică în acelaşi spaţiu, dar cu un preţ. ASUS Infinity are un consum mai mare de energie. Dacă la ASUS Prime autonomia poate ajunge până la 18 ore cu tableta conectată la docking, în cazul ASUS Infinity autonomia este ceva mai mică, doar 14-15 ore. De menţionat că aceasta poate varia în funcţie de modul de utilizare.

Putem spune că Transformer Infinity beneficiază de o autonomie foarte bună în comparaţie cu modelele concurente, oferind o mai bună mobilitate utlizatorului. Puteţi utiliza tableta în călătorii de afaceri, în activităţi cotidiene, pentru divertisment. Puteţi utiliza ASUS Infinity chiar şi pe un zbor peste ocean. Spre exemplu Bucureşti – New York durează aproximativ 12-14 ore, în funcţie de escală. Aşa că puteţi să urmăriţi filme, să ascultaţi muzică, să vă jucaţi sau poate chiar să lucraţi pe toată durata călătoriei. Atenţie la instrucţiunile de la bord ca să nu aveţi probleme.

Concluzie
ASUS Transformer Pad Infinity am putea spune că este o tabletă ASUS Prime upgradată. Au fost remediate problemele întâlnite la Prime, a fost integrată o configuraţie mai puternică şi a fost montat un display mult mai bun. Toate acestea aduc un plus de performanţă şi o nouă experienţă vizuală şi practică.

Legat de sistemul de operare şi aplicaţii nu prea am ce să comentez. Nu cred că este aplicaţie care să pună la grea încercare actuala configuraţie implementată în ASUS Infinity. Până la noi dispozitive mobile, Laptop News consideră că ASUS Transformer Pad Infinity este cea mai bună tabletă cu Android din piaţă, în acest moment. Am luat în calcul autonomia, performanţele în rularea aplicaţiilor, portabilitatea şi sistemul practic de utilizare.

În România se va comercializa modelul – Asus Transformer Infinity TF700T-1B080A cu procesor NVIDIA Tegra 3 Quad-Core T33L 1.60GHz, 10.1 inch2.799,99 Lei.

Puncte forte ASUS Transformer Pad Infinity:
+ Performanţe foarte bune;
+ Calitatea bună a materialelor;
+ Display;
+ Autonomie.

Puncte slabe ASUS Transformer Pad Infinity:
– Preţul cam mărişor dacă ţinem cont că nu vine cu docking la pachet.

Şi închei cu o concluzie generală. Piaţa tabletelor creşte tot mai mult, însă observ că tot mai mulţi producători adoptă ideea cu care a venit ASUS în urmă cu un an, aceea de a scoate şi un docking compatibil. Şi la capitolul software sunt ceva evoluţii. Producătorii de aplicaţii au început să-şi dea mai mult interes.

Însă din toamnă cred că lucrurile se vor mai schimba. Microsoft lansează mult aşteptatul Windows 8. Acesta va avea şi versiune pentru tablete, iar piaţa se va împărţi în tablete Android, tablete Windows şi tablete iOS. Rămâne să vedem ce va dicta cumpărătorul şi cum se vor descurca dezvoltatorii de aplicaţii. Totul va depinde de ecosistemele create şi de experienţele pe care le vor avea utilizatorii cu noile gadgeturi.