Business

Setare subtitrare în limba română Netflix

Setare subtitrare în limba română Netflix

Fiind cel mai mare site de filme din lume, mulţi amatori au decis să-şi facă un cont Netflix pe care l-au folosit cu diverse trucuri, precum VPN, fake DNS.

În tot acest timp, au sperat că nu va trece foarte mult timp până când va ajunge oficial și în România. Acest lucru s-a întâmplat, anunţul fiind făcut oficial de către directorul companiei în cadrul unei conferinţe desfăşurată la CES 2015.

Site-ul este cel mai bun din lume, însă foarte mult aşteptată este subtitrarea în limba română. Procesul de traducere a tuturor filmelor este unul destul de dificil. Există însă o soluţie neoficială care ar putea rezolva această problemă. Există doar câţiva paşi simpli pe care orice îi poate urma.

Netflix cu subtitrare în română

Soluția ce va fi detaliată în continuarea acestui articol implică utilizarea unei extensii de Google Chrome. Aceasta se numeşte Super Netflix și se poate descărca gratuit folosind acest link de Chrome WebStore.

Momentan, aceasta nu este disponibilă pe un alt browser, indiferent care ar fi acela. În schimb, funcționează foarte bine pe calculatoare. Cei ce doresc să vadă filme cu subtitrare la Netflix pe un Android TV Box, Smart TV sau Apple TV, această soluție nu funcționează nativ decât pe un computer.

Pentru ca  filmele şi serialele să se poată vedea mai bine, există două posibiltăţi: fie conectarea laptopului prin HDMI la TV pentru a vă uita la Netflix cu subtitrare în limba română, fie folosirea unei metode pentru transmiterea conținutului ferestrei de Chrome pe televizor.

Cea mai ieftină soluţie este achiziţionarea unui Chromecast și, folosind extensia Google Cast, să transferaţi fluxul video din browser direct pe TV printr-un simplu click în colțul din dreapta sus al ferestrei de Chrome.

Pentru aceia care doresc mai multe informaţii pot accesa filmul realizat în acest scop. Aceia care folosesc Mac, pot apela la un Apple TV cu performanțe mai bune.

De unde se poate obține subtitrarea pentru Netflix

După instalarea extensiei Super Netflix pentru Chrome, se pot folosi apoi subtitrări externe în fereastra de redare a unui film pe Netflix. Mai întâi de toate este nevoie de subtitrări pentru ceea ce doriţi să urmăriți.

Numărul de subtitrări ce pot fi găsite pe internet în limba română este destul de mare, însă vă voi prezenta pe cele mai des folosite: OpenSubtiles.org are subtitrări în foarte multe limbi străine, dar la capitolul subtitrări în limba română stau foarte bine. Un site cu foarte multe subtitrări este RegieLive. Altele, la fel de bune, sunt Subs.ro sau titrari.ro.

Toate site-urile de mai sus vă oferă subtitrări în format SRT. Din păcate, extensia Super Netflix acceptă subtitrări doar într-un singur format ce se numeşte DFXP. Mai există o altă aplicație web gratuită disponibilă online la adresa subflicks.com.

Se intră pe acel website, se dă click pe Choose Subtitle File, se alege fișierul SRT descărcat anterior în calculator și se așteaptă câteva secunde. Apoi daţi click pe butonul de culoare verde marcat Download pentru a descărca în sistem fișierul DFXP.

De asemenea, se poate sincroniza o subtitrare în situaţia în care o linie de text apare mai repede sau mai târziu pe film. Pentru asta, se bifează  Resync Subtitle și se alege în secunde, cu plus sau minus, cu cât vreți să întârziaţi subtitrarea finală.

SubFlicks are deja o bază de date cu subtitrări pentru Netflix în foarte multe limbi. Acelea se pot descărca direct şi, cu puţin noroc, veţi putea găsi ceea ce vă doriţi.

Cum ne putem uita la Netflix cu subtitrare în Română

Odată ce aţi obţinut fișierul în format DFXP, intraţi pe www.netflix.com prin Chrome și porniți filmul pentru care ați creat subtitrarea. Chiar dacă se pot face tot felul de experimente cu aceste setări, cel mai important buton este cel din partea de sus.

Pentru a putea urmări filme pe Netflix cu subtitrare în limba română daţi click pe el. Dacă mai apare subtitrarea în limba engleză, o puteţi dezactiva din bara nativă de redare și apoi o puteţi reselecta folosind butonul din Super Netflix.

Dacă subtitrarea nu se sincronizează, fie se poate descărca altă subtitrare de pe unul dintre site-urile menționate mai sus, fie o puteți sincroniza folosind SubFlicks.

După cum se vede, nu este nici cea mai simplă procedură din lume, dar nici cea mai complicată. Cu un pic de efort puteţi viziona filme pe Netflix cu subtitrare în limba română. Momentan este singura soluţie.

De-a lungul timpului, se pot adăuga subtitrări în format SRT direct în Super Netflix și, tot de acolo, se va putea putea sincroniza cu filmul.