Gaming Tech

Sony va produce din ce în ce mai puține console PlayStation 5

Sony va produce din ce în ce mai puține console PlayStation 5

Lupta cu stocurile încă nu s-a terminat, iar producători din toată lumea sunt afectați considerabil de acesată criză a componentelor. Sony a dat lovitura odată cu lansarea noii generații de console, iar bătălia pentru securizarea unui PlayStation 5 s-a dat încă de la primul anunț privind precomenzile.

Sony a încercat să suplimenteze stocurile și să reziste în fața crizei de componente prin planificarea unui redesign al lui PlayStation 5 în viitorul apropiat. Astfel, ar fi urmat ca stocurile să își revină încetul cu încetul, dar lucrurile nu sunt mereu așa cum ne-am dori să fie. La fel cum s-a întâmplat și cu Nintendo, cei de la Sony se văd nevoiți să accepte un adevăr dur; situația actuală îi va determina pe japonezi să producă și mai puține unități PlayStation 5 în decursul acestui an fiscal, după cum menționează Bloomberg.

PlayStation 5 începe să devină o raritate

Inițial, compania estimase că va putea fabrica 16 milioane de unități în perioada aprilie 2021 – martie 2022, însă numerele au scăzut acum la aproape 15 milioane. Predicția exactă făcută de Sony este de 14.8 milioane de unități și chiar dacă diferența nu este neapărat foarte mare, ea trage un semnal de alarmă cu privire la criza cu care ne confrumtăm. Sony ar fi reușit să-și asigure necesarul în materie de profit și vânzări dacă ar fi atins pragul de 16 milioane, având astfel certitudinea că următoarele comenzi vor putea fi onorate și în decursul următorului an fiscal.

Mai exact, Sony s-ar fi așteptat să vândă  22.6 milioane de console PlayStation 5 începând cu aprilie 2022, însă problemele pe care compania le întâmpină atât la nivel de resurse, cât și în ceea ce privește departamentele de logistică, spun cu totul altceva: „nu-ți da speranțe prea mari de a pune mâna pe un PS5”.