Tech Social Media

Twitch testează o funcție care permite spectatorilor să plătească pentru a promova streamerii

Twitch testează o funcție care permite spectatorilor să plătească pentru a promova streamerii

La câteva zile după ce a anunțat noi instrumente de siguranță concepute pentru a proteja streamerii împotriva raidurilor de ură, Twitch experimentează o nouă funcție care va permite utilizatorilor să plătească bani pentru a promova un flux. Zvonurile au circulat pe rețelele de socializare conform cărora noua funcție este în lucru, iar un purtător de cuvânt al Twitch a confirmat acum pentru The Verge că testează funcția pe un număr mic de streameri.

„Lansăm un experiment către un număr mic de canale în creștere, care le permite comunităților lor să cumpere promoții în părți foarte vizibile ale platformei Twitch”, a spus un purtător de cuvânt al Twitch.

Twitch a intrat în detalii despre noua funcție de plată în timpul programului său Patch Notes.

Promoția funcționează așa. Timp de 10 minute în timpul unui flux, va apărea o notificare care îi informează pe spectatori că opțiunea de boost este disponibilă. Spectatorii participanți pot plăti apoi pentru o serie de recomandări. În demonstrație, există două niveluri de cumpărare: 1.000 de recomandări pentru .99 cenți și 3.000 recomandări pentru 2,97 USD. Aceste ferestre de cumpărare boost au loc în mod aleatoriu pentru streamurile participante și se pot întâmpla de câte ori de fiecare dată când un streamer devine live.

Această caracteristică de creștere este în esență o versiune plătită a programului de provocare comunitară „Boost this stream” deja în vigoare. În Boost, spectatorii pot colecta puncte de canal – în esență, punctele pe care le câștigă un spectator participând la activități de flux, cum ar fi urmărirea și vizionarea succesivă – și le pot folosi pentru a promova un creator pe toată platforma.

Jacob Rosok, manager de produs Twitch, a declarat că acest nou program plătit s-a născut din feedbackul comunității. El a spus că streamerii au dorit mai multe oportunități de promovare a fluxului lor și a dorit ca promovarea să aibă un impact mai mare. Prin urmare, această semnificație pare a fi Twitch, care pur și simplu conferă „impactului” o valoare monetară. Cu cât sunt mai mulți bani cheltuiți pentru recomandări, cu cât un streamer primește mai multă expunere în fața paginii, cu atât are mai mult „impact” un flux stimulat pentru creatorul său.

În orice moment, există sute de mii de creatori care difuzează pe Twitch, toți luptând pentru mai mulți ochi pe fluxul lor. Dar algoritmul care sugerează streamurile pentru spectatori tinde să favorizeze streamerii de top – precum Amouranth și auronplay, care au milioane de abonați și zeci de mii de spectatori în același timp. Deci, pentru streamurile mai mici, una dintre singurele lor speranțe de descoperire depinde de aterizarea pe râvnita primă pagină a lui Twitch. Acest nou program de creștere permite, în esență, streamerilor să ocolească norocul extragerii algoritmului și să plătească în mod direct pentru timpul petrecut. A ajunge pe prima pagină înseamnă mai mulți spectatori. Mai mulți spectatori înseamnă mai multe venituri din anunțuri, mai multe venituri din abonamente și o atracție mai mare atunci când solicitați sponsorizări, ceea ce duce, de asemenea, la venituri mai mari.

Și la fiecare nivel, Twitch ia o parte din aceste venituri. În prezent, Twitch ia 50% din veniturile din abonamentele unui streamer (mai puțin dacă sunteți un partener special). Când un spectator cumpără biți cu care să se bucure, Twitch ia și o parte din acea achiziție. Twitch ia, de asemenea, o parte din veniturile din publicitate, dar niciunul dintre banii cheltuiți pentru creșterea unui flux nu este împărțit cu creatorul.

„Credem că plătirea pentru a ajuta un creator să crească comunitatea lor va fi în timp util susținătorilor lor.”
Se simte un pic ca un joc gacha. Sigur, puteți juca gratuit (participați la provocările comunității), dar pentru a avea o șansă la lucrurile bune (creșterea rapidă a comunității), trebuie să plătiți. Și, ca orice joc de gacha, inevitabil vor exista balene. Twitch știe că membrii comunității vor să-și vadă streamerii reușind. Deci, ce modalitate mai bună de a asigura acel succes decât prin simpla plată a acestuia.

„Credem că plata pentru a ajuta un creator să-și dezvolte comunitatea va fi utilă pentru susținătorii lor”, spune Rosok.

Există alte modalități prin care spectatorii pot sprijini streamurile și streamerii pentru a găsi un public mai mare. Etichetele permit spectatorilor să caute fluxuri care îndeplinesc criteriile lor specifice. Raidurile (din varietatea fără ură) împărtășesc spectatorii unui creator cu altul. Promoțiile în timpul lunii istoriei negre, lunii mândriei și a zilei globale de conștientizare a accesibilității împing, de asemenea, streamurile mai mici în partea de sus a primei pagini. Rosok subliniază, de asemenea, că versiunea gratuită pentru stimularea fluxului va rămâne disponibilă pentru persoanele care nu doresc să cheltuiască bani, dar care doresc totuși să-și susțină streamerii.

În acest moment, programul este destinat doar streamerilor mici cu mai puțin de 250 de adepți și va dura următoarele patru săptămâni. Twitch va partaja date cu creatorii, astfel încât să poată măsura impactul pe care un impuls îl are asupra traficului lor. Twitch subliniază, de asemenea, că acesta este doar un experiment și că nu există nicio garanție că programul va fi lansat la nivel de site sau chiar în forma sa actuală.

„Acest experiment nu este final și va continua să evolueze pe baza feedback-ului comunității”, spune un purtător de cuvânt al Twitch.