Gaming Tech

Xbox „nu a terminat nici pe departe” cu achiziția de studiouri

Xbox „nu a terminat nici pe departe” cu achiziția de studiouri octombrie 21, 2021
xbox

Microsoft a devenit o mașinărie de neoprit.

Din dorința de a achiziționa cât mai multe studiouri, compania a cheltuit miliarde de dolari în ultimii ani.

Dar asta nu înseamnă că lucrurile se vor schimba prea curând. Încă din 2018, Microsoft a surprins publicul prin faptul că a reușit să achiziționeze nu mai puțin de șase studiouri independente și să le adauge în catalogul Xbox Games Studios.

Mai apoi, am fost martorii „apropierii” lui ZeniMax Media, o învoială de aproape opt miliarde de dolari, iar Microsoft și-a consolidat și mai mult divizia de gaming. Xbox este una din cele mai profitabile afaceri ale gigantului, așa că de ce să se oprească acum?

Xbox își face armată

Intenția de a continua cu achiziția de studiouri a fost menționată de către Phil Spencer de la Xbox, în cadrul evenimentului WSJ Tech Live de la Wall Street Journal. Compania se ghidează după potențialul studiourilor și după compatibilitatea cu strategiile planificate de Xbox. Astfel, gigantul n-a terminat nici pe departe cu aceste achiziții.

Suntem mereu în căutare de oameni pe care îi considerăm potriviți și de echipe ale căror practici s-ar alinia cu strategia noastră. Deci fiți siguri că n-am terminat cu achizițiile. Nu există vreun interval anume în care trebuie să cumpăr vreun studio, însă dacă găsim vreunul cu potențial, discutăm ce obiective are fiecare, și dacă ne putem sprijini unii pe alții în a face lucruri și mai bune, cu siguranță vom negocia.Phil Spencer

La momentul actual, Xbox deține 23 de studiouri, iar strategia aceasta de succes l-a propulsat pe gigant în fața lui Sony, care are sub aripă 19 studiouri. În cazul Xbox vs. PlayStation, vorbim despre un pui de Război Rece, care ne-ar putea aduce destule jocuri interesante. Între timp, cei care preferă PC-ul dar plâng după jocurile destinate exclusiv consolelor se vor putea bucura de God of War (2018) la începutul anului viitor. Hai, mai trebuie Bloodborne și The Last of Us și pot închide ochii fericit.