Gaming Tech

Aceste jocuri de top ale Steam-ului vor suporta Steam Deck? Întrebăm dezvoltatorii lor

Aceste jocuri de top ale Steam-ului vor suporta Steam Deck? Întrebăm dezvoltatorii lor

Portul de jocuri Steam Deck de la Valve, de 400 USD, rulează Linux, dar poate juca și jocuri Windows. Mulți dintre ei, oricum! Unele dintre cele mai mari jocuri de pe Steam folosesc software anti-cheat care nu se joacă bine cu stratul de compatibilitate Proton, care permite jocurilor Windows să funcționeze. Acest lucru se schimbă în acest an, atât Epic’s Easy Anti-Cheat (EAC), cât și BattlEye, care confirmă pentru The Verge că suportul este pe drum, iar Epic spune că este nevoie de „doar câteva clicuri”. Valve spune că asistența BattlEye este la fel de simplă ca un e-mail.

Dar dezvoltatorii de jocuri vor lăsa jocurile lor să profite? Nu neaparat! Am contactat fiecare dezvoltator al fiecărui joc EAC și BattlEye de top pe Steam. Inițial, doar patru dintre ei ne-au dat un da categoric, dar se pare că mai avem cel puțin unul pe drum.

Iată starea curentă a fiecăruia.

7 ZILE PENTRU MORI — FĂRĂ COMENTARII

„Nu avem niciun comentariu în acest moment. Jocul nostru este încă în dezvoltare. Întrucât suntem încă în Alpha, nu suntem pregătiți să dăm un da sau nu definitiv în acest moment”, a declarat un purtător de cuvânt al dezvoltatorului The Fun Pimps pentru The Verge.

APEX LEGENDS — ÎNCĂ NU RĂSPUNS

„Verificăm cu echipa Respawn în acest sens și vă vom reveni imediat ce vom avea o actualizare”, a declarat un reprezentant pentru The Verge pe 28 septembrie. Nu am mai auzit de atunci.

ARK: SURVIVAL EVOLVED — COMPLET, NOIEMBRIE 2021

„Da, intenționăm să actualizăm setările ARK pentru a activa modificarea anti-cheat de la Battleye pentru Steam Deck”, a spus un reprezentant Studio Wildcard pentru The Verge. În noiembrie, Valve a dezvăluit că Ark obținuse deja sprijin.

BLACK DESERT — ÎNCĂ NU RĂSPUNS

„Verific cu dezvoltatorii noștri chiar acum și vă voi răspunde cu un răspuns cât de curând”, a spus un reprezentant Pearl Abyss pentru The Verge pe 3 octombrie. Nu am mai auzit de atunci.

DAYZ — INTENTABIL DA

DayZ a fost inițial un poate, dar răspunsul este acum practic un da. „Dacă totul funcționează conform intenției, ne propunem să activăm suportul anti-cheat Battleye pentru Proton/Linux”, a spus un reprezentant Bohemia Interactive pentru The Verge, spunând că echipa dorește să testeze și să se asigure că schimbarea nu va cauza probleme.

Răspunsul inițial a fost mai puțin promițător: „În această etapă este un „poate” pentru noi – încă evaluăm Proton ca întreg și nu ne putem angaja încă la nimic”, a declarat un reprezentant pentru The Verge în octombrie.

DEAD BY DAYLIGHT — DA

„Pot confirma că intenționăm să ne actualizăm EAC pentru a sprijini Steam Deck în viitor, dar nu putem confirma o dată de lansare în acest moment”, a spus un reprezentant Behavior Interactive pentru The Verge.

DESTINY 2 — ÎNCĂ NU RĂSPUNS

„Am încercat să eliminăm asta. Nu avem nimic de împărtășit acum, astăzi, dar vom continua”, a declarat un reprezentant Bungie pentru The Verge pe 3 octombrie. Nu am mai auzit de atunci.

FALL GUYS — FĂRĂ COMENTARII

Chiar dacă este deținut de Epic Games, compania spunând că suportul EAC ar trebui să dureze „doar câteva clicuri”, Mediatonic nu s-a angajat la o actualizare pentru Fall Guys.

„Mulțumim că ne-ați contactat, dar în acest moment nu vom face niciun comentariu”, a spus un reprezentant Mediatonic pentru The Verge.

HALO: THE MASTER CHIEF COLLECTION — FĂRĂ COMENTARII

„Nu voi avea nimic de împărtășit aici, mă tem”, spune un reprezentant al Microsoft pentru The Verge.

HUNT: SHOWDOWN — NICIUN RĂSPUNS

Crytek nu a răspuns la solicitările repetate de comentarii.

PALADINI ȘI SMITE — POATE, DAR NU ANUL ACEST

„În prezent nu avem o cronologie disponibilă, dar sperăm să oferim un astfel de suport în viitorul apropiat”, a spus un reprezentant al Hi-Rez Studios pentru The Verge, adăugând:

Deși am făcut în mod activ unele cercetări pe această temă, este puțin probabil ca acest sprijin să aibă loc până la lansarea Steamdeck în decembrie. Chiar dacă jocurile noastre au unele asemănări, fiecare dintre ele necesită propria sa implementare, care este mult mai delicată decât modificarea unor setări din SDK. Hi-Rez este mândru că are jocurile sale disponibile pe mai multe platforme și console, așa că sperăm să putem oferi un astfel de suport în viitorul apropiat.

PUBG — FĂRĂ COMENTARII

„Echipa nu are niciun comentariu pentru asta”, spune un reprezentant al Krafton pentru The Verge. Nu am primit niciun răspuns după ce am contactat din nou în noiembrie. PUBG folosește BattlEye, iar Valve susține că activarea acestuia pentru Proton este la fel de ușor ca trimiterea unui e-mail.

RAINBOW SIX: SIEGE — FĂRĂ COMENTARII

„Nu avem nimic de împărtășit în acest moment”, spune un reprezentant Ubisoft pentru The Verge. Nu am primit niciun răspuns după ce am contactat din nou în noiembrie. R6 Siege folosește BattlEye, iar Valve susține că activarea acestuia pentru Proton este la fel de simplă ca și trimiterea unui e-mail.

RUST — DA

„Da, lucrăm la asta. În speranța că se va termina până când va apărea Deck-ul, dacă nu, va fi foarte curând după aceea”, a declarat Garry Newman, fondatorul Facepunch Studios, pentru The Verge.

WAR THUNDER — DA

„Da, plănuim să facem tot ce putem pentru a ne asigura că War Thunder funcționează pe Steam Deck”, a spus Anton Yudinsev, cofondatorul Gaijin Entertainment, pentru The Verge.

Vom actualiza această poveste, deoarece mai multe jocuri de top oferă un da sau nu cu privire la suport pentru anti-cheat pe Linux/Proton, în general, și Steam Deck în special.