Gaming

Ce trebuie sa stii despre impartasirea bibliotecii de jocuri Steam

Ce trebuie sa stii despre impartasirea bibliotecii de jocuri Steam

Mediul online a devenit in prezent din ce in ce mai accesat, motivele fiind extrem de variate. Mai mult decat atat, jocurile online sunt foarte populare in randul tinerilor, si nu numai.

Tocmai din acest motiv a fost creata si optiunea de impartasire a jocurilor, optiune care permite efectiv atat membrilor de familie cat si invitatilor lor sa acceseze reciproc jocurile.

Acest lucru este posibil prin autorizarea dispozitivelor impartasite si a jucatorilor. Iata cateva informatii utile despre impartasirea Colectiei Steam in familie.

Iti doresti sa joci un anumit joc?

Daca ai dat peste un joc in colectia unui prieten sau membru al familiei, care ti-a placut foarte mult si pe care vrei sa il joci deasemenea, atunci va trebui sa ii trimiti persoanei respective o cerere prin care sa te autorizeze.

In momentul in care devii autorizat, colectia acelui utilizator de jocuri Steam va fi disponibila si pentru tine. Acest lucru inseamna ca vei descarca simplu si rapid, si vei putea rula jocurile sale.

Suna simplu, si este la fel de simplu sa obtii acest rezultat.

Cum se impartaseste biblioteca in familie?

Aceasta optiune este foarte usor de realizat. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa te asiguri mai intai ca ai activat optiunea securitatii Steam Guard. Pentru asta, trebuie sa accesezi Steam>Setari>Cont, in clientul Steam.

Dupa ce ai parcurs acest pas, este necesar sa activezi functionalitatea de impartasire. Poti face acest lucru accesand Setari>Familie, loc in care vei autoriza anumite dispozitive, precum si anumiti utilizatori.

Cati utilizatori si cate dispozitive pot fi autorizate?

Impartasirea Colectiei se poate face cu pana la 10 dispozitive in acelasi timp si 5 conturi. Ulterior, utilizatorii noi vor avea posibilitatea de a folosi Colectia ta de jocuri, atata timp cat folosesc un dispozitiv autorizat de tine.

Niciodata nu a fost mai simplu sa joci jocurile prietenilor tai sau ale familiei tale, aceasta optiune fiind cu siguranta una extrem de utila.

Foarte important de retinut este faptul ca este nevoie ca persoana care autorizeaza aceasta optiune, trebuie sa fie online pentru ca utilizatorii sa poata accesa si juca jocurile impartasite. In plus, nu se pot impartasi doar anumite

jocuri, ci intreaga colectie va fi imprumutata in intregime.

Se pot impartasi toate jocurile Steam?

Din pacate, nu toate jocurile Steam pot fi impartasite familiei si prietenilor. Din cauza anumitor constrangeri tehnice, unele dintre acestea nu sunt disponibile pentru partajare.

In general, cele care solicita un cont, un anumit cod de activare sau un abonament de la un utilizator tert, sunt indisponibile.

De asemenea, este esential de stiut si faptul ca o colectie de jocuri impartasita se poate accesa la un moment dat doar de un singur utilizator.

Aceasta optiune limiteaza accesarea anumitor jocuri?

Proprietarul contului poate accesa si juca cu usurinta jocul dorit. In momentul in care doresti sa joci un joc exact atunci cand un alt utilizator face acelasi lucru, atunci sistemul ii va oferi acelui utilizator cateva minute pentru a

putea iesi din joc, dupa care ii va aparea optiunea de a achizitiona jocul respectiv.

In unele situatii, cel care primeste aceasta autorizare, se poate confrunta cu problema de a nu putea accesa jocurile, dar acest lucru se intampla numai in cazul in care colectia de jocuri a celui care detine contul este in curs de

utilizare pe un alt dispozitiv.

Cine detine si cine are posibilitatea de a accesa atat continutul din joc cat si DLC-urile asociate cu un titlu impartasit?

Toti cei care sunt autorizati vor putea accesa DLC-urile celui care detine contul, dar numai in cazul in care invitatul nu detine jocul de baza. Cei care au acces la Biblioteca de Jocuri nu au posibilitatea de a achizitiona un DLC daca nu detin jocul de baza pe contul lor.

Toti utilizatorii pot achizitiona, pot face schimb, pot castiga, sau pot solicita continut intr-un anumit joc, in timp ce il joaca, insa obiectele care se regasesc in acel joc nu pot fi impartasite intre conturi.

Aceste obiecte vor ramane in proprietatea contului jucatorului care le-a achizitionat sau care le-a primit.

Exista vreun risc din punct de vedere legal?

In cazul in care colectia ta de jocuri este utilizata de catre anumite persoane care comit inselaciuni, atunci privilegiile tale in ceea ce priveste impartasirea Colectiei vor fi revocate.

Prin urmare, contul tau poate primi o banare VAC, ceea ce inseamna ca jocurile care au fost banate VAC nu vor mai putea fi impartasite cu absolut nici un alt utilizator sau dispozitiv.

Tocmai de aceea trebuie sa te asiguri ca autorizezi doar acele calculatoare pe care le consideri ca fiind sigure, si mai mult decat atat, sa ai grija ca nici o alta persoana sa nu stie parola contului tau.