Tableta

Comparatii intre iPad – Nexus 10 – Surface

Comparatii intre iPad – Nexus 10 – Surface

Microsoft a intrat pe piața tabletelor cu Surface, Apple a dat lovitura cu iPad-urile mult vânate, iar cei de la Google s-au remarcat cu Nexus 7, iar acum au scos o variantă mai mare, de 10 inch. Cele trei sunt diferite din cele mai multe puncte de vedere, doar la dimensiuni sunt apropiate oarecum (iPad – 9.7 inch, Surface – 10.6 inch, Nexus 10 – 10.1 inch).

Cele trei au, în primul rând, sisteme de operare diferite: Surface vine cu Winows 8, iPad-urile vin cu iOS, iar Nexus 10, fiind a celor de la Google, întâlnim în mod evident un Android 4.2. În al doilea rând, au fost lansate în perioade diferite, cea mai ”tânără” fiind Nexus 10, așa că nu se poate face o comparație la nivel de vânzare.

Colegii de la ReadWrite au adunat cele trei gadget-uri și au făcut o mică comparație între ele. Rezultatul este unul cel puțin interesant, însă ce nu mi-a plăcut a fost că nu s-a luat în considerare și factorul preț. Aceștia nu au intrat foarte mult în detalii nici la partea de hardware, ci au fost mai mult practici, s-au rezumat la ce tabletă ar trebui să alegi în funcție de tipul de activitate pe care dorești să îl desfășori. Vă lăsăm să vedeți testele făcute și rezultatele fiecărei tablete, dar și concluzia finală.

Pentru cei mai curioși, prețurile la care pot fi găsite cele trei tablete sunt: 2199 de lei pentru iPad generatia a 3-a cu Wi-Fi, 16GB, iar Surface și Nexus 10 au prețuri de pornire de 499 de dolari, respectiv 399 de dolari. Ne-ar plăcea să facem și noi o comparație între cele trei tablete, dar iată că două dintre ele mai au ceva km de parcurs pentru a ajunge la noi în țară. Până una alta, vă surâde o comparație de acest fel între tabletele de 7 inch?