Gaming Tech

FIFA 22: EA va trebui să plătească mai mult de un miliard de dolari dacă vrea să păstreze numele jocului

FIFA 22: EA va trebui să plătească mai mult de un miliard de dolari dacă vrea să păstreze numele jocului octombrie 14, 2021
fifa-ea-sports

Curând sfârșitul unei ere?

În orice caz, totul pare să indice un viitor în care FIFA nu va mai fi numită FIFA . EA a ridicat această posibilitate pentru prima dată săptămâna trecută, anunțând că „studiază ideea de a redenumi jocurile de fotbal EA SPORTS”. În comunicatul său de presă, editorul menționează în special relația sa cu organizația de la care împrumută numele din 1993. O relație care ar putea ajunge în curând la sfârșit .

Identitățile obligatorii ale contractului, semnate în 2013, sunt de fapt valabile până la sfârșitul anului 2022. Prin urmare, dorința de a schimba numele FIFA nu ar fi o coincidență, întrucât această operațiune costă încă o suma de 85 de milioane de euro pe an pentru EA. Potrivit New York Times, sfârșitul acestui contract este cel care împinge compania să caute noi clienți potențiali. Potrivit ziarului, FIFA solicită dublul sumei pentru a continua să-și folosească numele.

FIFA, UN NUME DE UN MILIARD DE DOLARI

EA și FIFA încearcă să găsească un acord cu privire la această problemă de doi ani încoace, iar negocierile au fost aprinse. Conștient de profitabilitatea extremă a licenței, organizatia mondiala de fotbal intenționează să-și recupereze partea din plăcintă. Acesta din urmă dorește astfel să atingă peste un miliard de dolari în fiecare nou ciclu al Cupei Mondiale, adică la fiecare 4 ani. Pentru comparație, modul Ultimate Team al FIFA a încasat 1,62 miliarde de dolari EA în 2021.

 

FIFA, una dintre cele mai populare serii de jocuri de fotbal din lume, urmează pe urmele celui mai mare rival al său, Konami care pune capăt seriei PES și aduce viața seriei eFootball și își sapă propriul mormânt cu primul joc pe care l-a publicat cu multe bug-uri. EA Sports poate schimba numele seriei FIFA, care a fost numit asa de ani de zile .

Seria de jocuri, care a fost lansată pentru prima dată în 1993 și se dezvoltă puțin mai mult în fiecare zi, a fost comparată cu PES- ul lui Konami de zeci de ani . In lumea jocurilor a fost lansata o noua speculatie „ schimbare a numelui FIFA! ”Știrile pot deveni în curând realitate.

FIFA moare: se naște EA Sports FC

Într-o declarație din 7 octombrie, Electronic Arts Sports a anunțat că „explorează” posibilitatea de a redenumi franciza jocului. Afirmațiile care s-au dezvoltat în paralel cu aceasta au fost că acordul de nume al EA și FIFA nu va fi reînnoit. Astăzi, am primit primele informații concrete despre noul nume. FIFA își poate lăsa locul lui EA Sports FC .