Tech Business

Johnson & Johnson’s CEO joins Apple’s board

Johnson & Johnson’s CEO joins Apple’s board

Apple a anunțat că actualul CEO al Johnson & Johnson, Alex Gorsky, se va alătura consiliului său de administrație. Trecerea lui Gorsky la echipa de conducere a Apple (va renunța la rolul său la J&J în ianuarie) are loc într-un moment în care compania se concentrează și mai mult pe sănătate și pe modul în care poate face datele mai accesibile utilizatorilor și medicilor acestora.

În comunicatul de presă care anunță rolul lui Gorsky la Apple, Tim Cook îl numește „un vizionar în domeniul sănătății” care are o „pasiune pentru tehnologie”. Apple nu și-a ținut secret ambițiile în materie de sănătate – Apple Watch este în mare parte văzut ca un dispozitiv de fitness, iar utilizatorii săi pot contribui cu date la diverse studii. Actualizările recente pentru iOS și watchOS au adus noi funcții de sănătate care facilitează partajarea dosarelor medicale cu medici sau membrii familiei. Cu Gorsky la bord, Apple l-ar putea atinge pentru idei de funcții noi (cum ar fi ce senzori noi ar putea adăuga la Apple Watch) sau să-și folosească experiența pentru a adăuga mai multe integrări cu instituția medicală.

Chairman and CEO of Johnson & Johnson Alex Gorsky speaks during an event at the South Court Auditorium of the Eisenhower Executive Office Building March 10, 2021 in Washington, DC.
Președinte și CEO al Johnson & Johnson Alex Gorsky
Fotografie de Alex Wong/Getty Images

Efectele neașteptate asupra sănătății ale tehnologiei purtabile

Apple și Johnson & Johnson au legături existente — cele două companii lucrează împreună la studiul Heartline, care este conceput pentru a vedea dacă Apple Watch poate ajuta la detectarea fibrilației atriale înainte ca simptomele să devină evidente sau periculoase.

Eforturile Apple pentru sănătate nu au fost însă lipsite de controverse. Unii cercetători medicali au spus că lipsa de transparență a algoritmilor săi de măsurare a unor lucruri precum ritmul cardiac face dificilă utilizarea datelor de la Apple Watches în cercetare. Au existat, de asemenea, rapoarte din interiorul Apple că divizia de sănătate folosește date potențial înșelătoare pentru a lua decizii despre produse, iar angajații și-au exprimat, de asemenea, îngrijorări cu privire la planurile Apple pentru un proces în care ar acționa ca furnizor de asistență medicală primară.

Este posibil ca a avea pe cineva cu experiență să ajute Apple să treacă prin aceste obstacole potențiale și să facă din Apple Watch un instrument de sănătate și mai puternic (deși Johnson & Johnson s-a confruntat cu o parte echitabilă de controverse de când Gorsky a devenit CEO în 2012). De asemenea, este posibil să fie mai degrabă o mișcare simbolică de a sublinia concentrarea Apple asupra sănătății – vom putea spune doar vedem ce face Apple cu sănătatea în viitor sau dacă Grosky apare pe scenă la WWDC pentru a vorbi despre o colaborare între J&J. și Apple.