Accesorii Tech

Cea mai recentă versiune beta a iOS vă permite să scanați manual AirTag-uri ascunse

Cea mai recentă versiune beta a iOS vă permite să scanați manual AirTag-uri ascunse noiembrie 10, 2021
Air-tag

Printre funcțiile adăugate la a doua versiune beta a iOS 15.2 se numără o nouă opțiune în aplicația FIND ME, care îți permite să scanezi manual împrejurimile pentru AirTag-uri și alte dispozitive activate FIND ME pe care cineva le-ar putea folosi pentru a te urmări.

Funcția, care este detaliată de MacRumors, este accesibilă printr-o nouă opțiune „Articole care mă pot urmări” afișată în meniul Găsește-mi articolele aplicației.

Apăsați linkul și aplicația va raporta dacă există dispozitive în apropiere care nu sunt deținute de dvs. și care au tehnologia de urmărire Apple activată. Aplicația poate oferi instrucțiuni despre cum să dezactivați dispozitivul. Alternativ, există o opțiune „Ajută la returnarea articolelor pierdute” pentru articolele care au ajuns în vecinătatea ta accidental, mai degrabă decât rău intenționat, care înlocuiește textul anterior „Identificați elementul găsit”.

Cea mai recentă versiune beta a iOS vă permite să scanați manual AirTag-uri ascunse
Funcția este accesibilă din elementul de meniu „Elemente care mă pot urmări”.
Imagine: MacRumors

AirTag-urile sunt concepute pentru a vă permite să urmăriți elemente precum cheile sau o bicicletă în cazul în care acestea sunt pierdute sau furate.

Noua funcție beta este cea mai recentă încercare a Apple de a-i liniști pe critici care au subliniat rapid că AirTag-urile minuscule sunt de asemenea destul de bune la urmărirea oamenilor și au identificat unele deficiențe în funcțiile de siguranță pe care Apple le-a inclus la lansare.

În iunie, Apple a anunțat o serie inițială de măsuri pentru a rezolva aceste preocupări. Deci, în loc să aștepte până când un AirTag a petrecut trei zile întregi departe de proprietarul său înainte de a emite un sonerie de avertizare, AirTag-urile o fac acum după doar opt până la 24 de ore. De asemenea, Apple a anunțat că construiește o aplicație pentru utilizatorii de Android, care să îi avertizeze asupra prezenței unor trackere nedorite și a spus că va fi lansată mai târziu în acest an.

Alte modificări care au sosit cu cea de-a doua versiune beta a iOS 15.2 includ introducerea funcției Legacy Contact anunțată de Apple la WWDC 2021, care le permite celor dragi să vă acceseze contul și informațiile personale în cazul decesului dumneavoastră. Funcția Siguranța comunicării pentru aplicația Mesaje revine și ea, deși acum nu va anunța un părinte când este detectată nuditate într-o imagine. Pur și simplu va estompa imaginea și va oferi resurse de siguranță. Există, de asemenea, o nouă opțiune Hide My Email în aplicația de e-mail, iar interfața aplicației Apple TV a fost modificată.

Cu toate acestea, ca și în cazul oricărei beta iOS, există întotdeauna șansa ca oricare dintre aceste caracteristici să fie modificată sau eliminată complet înainte de lansarea sa stabilă.