Tech

90 de magazine online participante la GPeC 2012

90 de magazine online participante la GPeC 2012

Înscrierile la cea de a 7-a ediţie a Galei Premiilor eCommerce (GPeC) s-au încheiat încă din 18 mai 2012, cu un număr de 95 de magazine online care au completat formularul de participare, exprimându-şi dorinţa de a intra în competiţie. Potrivit organizatorilor, dintre acestea 90 au rămas în cursa finală întrunind cumulativ criteriile de preselecţie, axate pe respectarea legislaţiei în vigoare şi a bunelor practici în comerţul electronic.

Potrivit organizatorilor, competiţia va fi acerbă pe categoria “Fashion”, unde sunt înscrise nu mai puţin de 21 de magazine online care vând articole de vestimentaţie. De asemenea, categoria de “IT&C” numără 20 de magazine participante, iar în top 3 se regăseşte şi categoria de “Cadouri şi Bijuterii” cu 8 magazine înscrise.

O altă statistică interesantă este impărţirea pe grupe de concurs a magazinelor înscrise la GPeC, astfel: 30 de magazine Start-up (cu o vechime mai mică de 1 an); 53 de magazine Experienced (cu o vechime mai mică de 2 ani sau mai mare de atât – dar care nu au intrunit criteriul de traffic ranking Alexa pentru a se încadra în grupa Professional) şi 7 magazine Professional (mai vechi de 2 ani şi cu traffic ranking Alexa mai mic de 200.000).

Organizatorii GPeC 2012 spun că au avut parte şi de suprize extrem de plăcute. De pilda, este primul an în care s-a înscris în competiţie un magazin online care activează pe piaţa din Germania. De asemenea, categoria “Turism” înregistrează anul acesta 4 nume de notorietate din rândul operatorilor cunoscuţi publicului larg: Eximtur, eSky, VelTravel şi Tripsta.

În acest moment, cele 90 de magazine înscrise la GPeC 2012 sunt jurizate de 17 specialişti din domeniu, trecând prin cel mai complex set de criterii de jurizare focalizate pe optimizarea conversiilor.

Prima etapa de jurizare se va încheia pe 12 iunie 2012, urmând ca în zilele de 14 şi 15 iunie magazinele online să se întâlnească faţă în faţă cu juraţii pentru a le fi explicate notele şi pentru a primi recomandări, în asa fel încât să îşi crească afacerea. Întâlnirile GPeC vor avea loc în Bucureşti, la Orange Concept Store.

De asemenea, începând din 6 iunie 2012, magazinele participante care nu erau deja înscrise în TRUSTED.ro, au început să primească Marca de Incredere care certifică faptul că intrunesc standardele de preselecţie.

Lista completa a magazinelor înscrise la GPeC 2012 poate fi consultata pe website-ul Galei la www.gpec.ro.