Software Tech

Microsoft Windows 8 – update la aplicatii inainte de lansare

Microsoft Windows 8 – update la aplicatii inainte de lansare

Microsoft Windows 8 nu mai are mult până la lansarea oficială. Pe lângă toate noutățile cu care vine, interfața optimizată atât pentru sistemele clasice, cât și pentru cele mai noi device-uri hibrid cu touchscreen, iată că acum gigantul IT s-a hotărât să vină cu câteva update-uri la aplicații.

Cu această ocazie aflăm și în mod oficial care sunt aplicațiile care vor veni odată cu Windows 8. Update-urile motorului de căutare Bing vor intra de mâine, însă deocamdată putem arunca o privire asupra listei de aplicații la care ne putem aștepta începând cu 26 octombrie.

SkyDrive va oferi posibilitatea redenumirii și mutării fișierelor, va avea o secțiunea de search internă și un ghid pentru începători. Mail, Calendar, People și Messaging vor veni cu suport pentru conturile IMAP, posibilitatea de a accepta sau respinge invitațiile în mail și un sistem de căutarea avansat. De asemenea, se vor putea căuta contacte în aplicația de Messaging, se va putea schimba poza de cont și se va putea vizualiza inbox-ul sub formă de conversație.

Pozele vin și ele cu diverse schimbări. Vor putea fi editate la un nivel minim (tăiere, rotire etc.) și vor putea fi vizualizate în rețele ca Windows Home Server, HomeGroups sau altele. În ceea ce privește Maps, va exista modul de vizualizare ”bird’s eye view” și vor exista peste 3000 de hărți și chiar informații despre trafic. Aceastea vine cu un layout îmbunătățit și are aplicațiile Bing și Travel integrate.

Finance integrează materiale video, știri, articole și alte informații referitoare la cursul valutar, iar la News și Sport putem găsi slideshow-uri, materiale video, articole și știri de la The New York Times și The Wall Street Journal în cazul primei aplicații, iar în cazul celei de-a doua știri de la diverse ligi de fotbal american cum ar fi MLS, J. League și Brazilian League.

La secțiunea de Travel vom întâlni panorame interactive de 360 de grade, liste cu hoteluri, cu zboruri și alte noutăți. Weather distribuie, evident, progrnoza meteo pe 10 zile, temperaturi de zi și noapte și alte detalii de acest tip. Prin aplicația Video se pot căuta actori sau regizori, iar la Music dispunem de SmartDJ pentru mai multă muzică.

Microsoft nu a uitat nici de gameri! A îmbogățit secțiunea de jocuri și a completat aplicația cu diverse sisteme de notificare. Acestea sunt pe scurt noile actualizări, evident, ne așteptăm să vedem mai multe începând cu 26 octombrie. Până atunci încă puțină răbdare, nu mai e mult.