Tableta

ModBook Pro – gigantul cu OS X si Windows 7

ModBook Pro – gigantul cu OS X si Windows 7

Modbook Pro este o nouă tabletă de 13.3 inch care poartă titlul de ”cea mai puternică tabletă din lume”. Aceasta aduce platforma originală a unui MacBook de la Apple, cu sistem de operare Mountain Lion. Noutatea constă și în faptul că vine cu tehnologie Wacom Active Digitizer care permite folosirea unui stylus.

Ca specificații tehnice, aceasta va suporta un procesor Intel până la Core i7 de 2,9GHz, placă video Intel HD 4000, va veni cu o rezoluție de 1280×800 și până la 16GB RAM. Vom întâlni și un HDD de 2.5 inch care poate ajunge până la 1TB sau SSD de maxim 960GB, unitate optică, WiFi și Bluetooth 4.0.

ModBookPro vine și cu porturi USB 3.0 pentru un transfer de date mai rapid, Thunderbolt, FireWire și o baterie de 63.5 Wh care va oferi o autonomie de până la 7 ore. Se pare că aceasta este singura tabletă care poate boota OS X și Windows 7, gama de aplicații compatibile fiind astfel foarte largă.

Deocamdată nu se cunosc mai multe informații despre preț sau data de lansare, însă se pare că va veni cândva la începutul toamnei.

Update 04.10.2012: Prețul de pornire va fi de aproximativ 3500 de dolari.