Business Tech

Nikola a permis să inițieze un proces de brevet(Document oficial) de 2 miliarde de dolari împotriva Tesla

Nikola a permis să inițieze un proces de brevet(Document oficial) de 2 miliarde de dolari împotriva Tesla

Înființarea companiei de transport cu hidrogen Nikola are permisiunea de a continua procesul de brevetare de trei miliarde de dolari împotriva Tesla, în vârstă de trei ani. Un judecător federal a clasat procesul la începutul acestei luni, după ce cele două companii au încetat să răspundă la ordinele instanței.

Cazul împotriva Tesla va rămâne „închis administrativ”, dar nu va fi respins, a declarat marți judecătorul James Donato. El i-a atribuit lui Nikola două noi termene limită din ianuarie: unul pentru a parcurge instanța prin tehnologiile în cauză și unul pentru audierea despre domeniul de aplicare al brevetelor pe care Nikola le-a încălcat.

Donato a închis cazul pe 1 octombrie după ce nici Nikola și nici Tesla nu au răspuns ordinelor din iulie și septembrie de a pregăti și programa aceste întâlniri. El i-a dat lui Nikola un termen limită din 6 octombrie pentru a argumenta de ce ar trebui continuat cazul, pe care startup-ul l-a îndeplinit – deși nu total convingător, aparent.

„Motivele aparente ale lui Nikola pentru a nu răspunde la ordinele Curții nu sunt deosebit de convingătoare”, a spus judecătorul în ordinul de marți. „Cazul nu va fi respins în acest moment pentru eșecul urmăririi penale, dar acest lucru se poate schimba dacă Nikola nu avansează acest caz spre soluționare în mod eficient și în timp util”.

Nikola a intentat prima dată procesul în 2018. Startupul susține că propriul semi-camion Tesla încalcă o serie de brevete de proiectare ale Nikola. Nikola a declarat, în plângerea inițială, că Tesla care își fură proiectele ar jefui lansarea unei cote de piață de 2 miliarde de dolari.

Tesla a spus încă de la început că nu există „nici un merit” pentru revendicări. Producătorul de automobile din Silicon Valley a pierdut o ofertă la Oficiul de Brevete și Mărci al SUA pentru a invalida unele dintre brevetele în cauză în aprilie 2020, totuși, determinând fondatorul Nikola și fostul CEO Trevor Milton să trimită un tweet: „Procesul de două miliarde de dolari merge mai departe. Vom apăra IP-ul companiei noastre, indiferent cine este. ”

Dar Nikola s-a confruntat cu multe probleme în momentul în care a intentat procesul. După ce a devenit public – și tocmai când startupul era pe punctul de a asigura o investiție de la General Motors – Milton a fost acuzat că a mințit investitorii. În cele din urmă a renunțat la conducerea companiei și, anul acesta, a fost arestat și pus sub acuzare pentru mai multe acuzații de fraudă.