Gaming Tech

Sony simplifica partajarea de capturi si clipuri video de pe PS5 pe smartphone

Sony simplifica partajarea de capturi si clipuri video de pe PS5 pe smartphone octombrie 25, 2021
Sony

Una dintre cele mai iubite și utilizate caracteristici ale consolelor PlayStation sunt capturile de ecran și videoclipurile.

De fapt, de la implementarea sa pe PS4 a devenit o armă de marketing pentru Sony însăși. Cu toate acestea, în cazul specific al PS5, partajarea capturilor de ecran dincolo de social media poate fi un proces obositor. Din fericire, acest lucru se va rezolva foarte curând.

Sony a anunțat că aplicația oficială PlayStation vă va permite să partajați capturile de ecran și videoclipurile pe care le faceți pe PS5. În acest fel, de exemplu, va fi posibil să stocați materialul pe smartphone sau să îl partajați prin intermediul serviciilor de mesagerie. Să fim sinceri, de mai multe ori am vrut să trimitem o captură de ecran prin WhatsApp, dar limitările funcției ne-a dat batai de cap.

Chiar și în acest moment, dacă sunteți interesat să aveți o captură de ecran de pe PS5 pe mobil, trebuie mai întâi să o partajați pe Twitter sau să o transferați pe computer printr-o unitate USB. Ideea Sony este ca aplicația PlayStation să pună capăt acestor bariere și să facă procesul mai ușor pentru toți utilizatorii.

Când va fi disponibil? Deși compania nu a menționat o dată specifică, acestea indică faptul că tocmai a început o fază beta în Canada și Japonia pentru utilizatorii selectați de iOS. După ce se asigură că totul funcționează corect, vor începe lansarea globală.

Propunerea funcționează după cum urmează. Când faceți o captură de ecran sau un videoclip, PS5 îl va încărca automat în cloud și va fi disponibil timp de 14 zile. În acea perioadă de timp îl puteți vizualiza în aplicația PlayStation, unde puteți face orice doriți cu ea. Una dintre opțiuni este să o descărcați direct pe smartphone.

Merită menționat faptul că vor exista unele limite în ceea ce privește videoclipurile. Nu vor putea încărca pe cloud dacă durează mai mult de 3 minute sau dacă au rezoluție 4K.