Business Tech

Foxconn intenționează să deschidă fabrici de vehicule electrice în Europa

Foxconn intenționează să deschidă fabrici de vehicule electrice în Europa octombrie 25, 2021
Foxconn

Foxconn vrea să fie producătorul de vehicule electrice pentru marile companii. Cel mai mare producător de iPhone intenționează să construiască fabrici pe piețe precum Europa sau India din 2024 . De asemenea, va oferi „soluții software deschise” și „modele de șasiu”, astfel încât companiile auto să poată adapta estetica vehiculelor lor în funcție de piață, așa cum a raportat Nikkei Asia .

Tânărul Liu, președintele Foxconn, a împărtășit câteva detalii la o conferință de la Taipei despre intenția sa de a deschide fabrici de vehicule electrice pe piețele cheie. Șeful companiei asigură că primul său pas va fi construirea de facilități pentru Europa și India . Mai târziu, vor intra în America de Sud cu o fabrică în Statele Unite sau Mexic. De asemenea, subliniază faptul că aderarea la aceste piețe va implica parteneriatul cu guvernele locale și alte companii. În Europa, de exemplu, a confirmat că Foxconn „va lucra indirect cu producătorii germani de automobile”.

Lui crede, de asemenea, că decizia de a deschide fabrici în alte părți ale lumii va ajuta companiile auto să scadă costurile de producție . „În trecut, orice companie care își propunea să construiască o mașină nouă ar avea nevoie de o investiție de cel puțin 10 miliarde de dolari in Taiwan. Dar serviciul Foxconn ar putea ajuta toți jucătorii să economisească costurile și timpul de dezvoltare”, a spus el.

Foxconn, de la asamblarea iPhone-urilor până la fabricarea mașinilor electrice

Nu este prima dată când Foxconn oferă detalii despre intenția sa de a intra pe piața vehiculelor electrice. În februarie 2021, producătorul a colaborat cu Fisker, o companie americană de vehicule electrice, cu scopul de a produce o mașină electrică capabilă să concureze cu Tesla. Luni mai târziu, compania taiwaneză a anunțat cumpărarea unei fabrici de semiconductori pentru a satisface cererea de chip-uri in domeniul auto.

Primele fabrici Foxconn pentru vehicule electrice vor începe să funcționeze din 2024. În prezent, nicio companie nu a confirmat dacă vor paria pe producătorul taiwanez pentru asamblarea vehiculelor lor electrice. Apple, care s-a bazat pe Foxconn pentru producția de iPhone-uri și intenționează să lanseze o mașină electrică în viitor, ar putea fi unul dintre cei mai importanți clienți ai săi.