Tech Laptop

M1 Max din noul MacBook Pro depășește performanțele grafice PS5

M1 Max din noul MacBook Pro depășește performanțele grafice PS5

Noul MacBook Pro ne-a lasat muti de potențialul său in procesoare. Deși există încă numeroase teste de performanță care trebuie făcute în afara mediilor controlate de Apple, unele date furnizate de parametrii de referință ne permit să o comparăm, de exemplu, cu un PS5 . Deși piața țintă este complet diferită, este interesant să vedem cât de departe a avansat Apple Silicon într-un timp atât de scurt.

Conform punctului de referință obținut de YouTuber Vadim Yuryev, GPU-ul M1 Max , cel mai puternic cip din MacBook Pro, atinge o performanță grafică de 10.40 Teraflops . Între timp, PS5 rămâne puțin în urmă cu 10,28 Teraflops.

La fel, MacBook Pro integrează un SSD cu o viteză de citire de 7,4 GB / s , depășind 5,5 GB / s ai consolei cu o marjă largă. Da, mai exact pe cei doi parametri menționați, laptopul depășește PlayStation 5.

M1 Max din noul MacBook Pro

Acum, există o caracteristică cheie în care PS5 se descurcă mai bine. Lățimea de bandă a memoriei sale de 448 GB / s este mai mare decât cea de 400 GB / s a lui​​MacBook Pro (aceeași lățime de bandă în M1 Pro și M1 Max).

MacBook Pro indică o altă piață, dar nu încetează să surprindă

Cu aceste date ne putem asigura că MacBook Pro cu cip M1 Max este grafic mai puternic decât PS5? Pe hârtie este, dar nu este atât de simplu pe cât pare. Realitatea este că sunt produse ale căror componente au fost proiectate cu obiective foarte îndepărtate. Nici măcar nu este aceeași arhitectură .

Laptopul Apple este destinat unei piețe profesionale, în timp ce PS5 este un hardware pentru a vă bucura de jocuri video. Pe MacBook Pro nu veți putea reda The Last of Us Part II , iar pe PS5 nu veți putea edita videoclipuri 4K, pentru a numi doar una dintre multele sarcini. În ceea ce privește prețul, computerul cu specificațiile indicate se apropie de 3.000 de dolari / euro , în timp ce consola poate fi obținută cu 500 de dolari / euro .

Apple a mai anuntat recent MacBook Pro de 16 inch, MacBook Pro de 14 inch, procesoarele Apple M1 Pro si M1 Max de asemenea si castile AirPods 3.