Gaming Tech

Take-Two Interactive a renunțat la dezvoltarea unui joc în care a investit pe puțin 50 de milioane de dolari

Take-Two Interactive a renunțat la dezvoltarea unui joc în care a investit pe puțin 50 de milioane de dolari

Cum jocurile devin din ce în ce mai pretențioase și mai ambițioase, și bugetele cresc, iar investiții de amploare încep să facă parte din realitatea cotidiană. Cam așa se întâmplă și cu proiectele supravegheate de Take-Two Interactive, cei cunoscuți îndeosebi pentru rolul de publisheri ai Rockstar.

Un raport financiar al companiei menționează faptul că Take-Two a renunțat să se mai implice în dezvoltarea unui joc neanunțat, în care a investit deja aproape 53 de milioane de dolari. Unii spun că acest proiect misterios ar fi fost dezvoltat de Hangar 13, cei din spatele lui Mafia 3, iar faptul că are în spate o sumă bunicică înseamnă că ar trebui să fie vorba despre ceva serios.

Take-Two nu este chiar cea mai bogată companie

Pentru context, The Witcher 3: Wild Hunt a costat „doar” 80 de milioane de dolari, în care intră și campania de advertising, iar alte proiecte din partea Microsoft (vezi MMO-ul Halo sau Fable Legends) au avut un buget de 108, respectiv 81 de milioane de dolari până să fie date uitării. Bine, costurile sunt nesemnificative pentru Microsoft, o companie care valoreză aproximativ 2.44 trilioane de dolari, însă pentru nume ceva mai micuțe, precum Take-Two, 53 de milioane de dolari este o sumă cam greu de trecut cu vederea.

Aceștia din urmă sunt parte dintr-o familie de IP-uri populare, precum GTA, Max Payne, Mafia, Borderlands și BioShock, deci poate-poate ar fi fost vorba despre un proiect care face parte din francizele enumerate mai sus? Probabil că nici nu vom ști…