Business Tech

Taxa de 150 de miliarde de dolari pentru giganți precum Google și Apple

Taxa de 150 de miliarde de dolari pentru giganți precum Google și Apple

Liderii țărilor G20 au luat o decizie critică și au decis că firmele/companiile de tehnologie cu venituri mari ar trebui să plătească mai mult de un anumit procent din taxe la nivel global.

În special în perioada pandemiei, cel mai izbitor lucru a fost că marile companii de tehnologie și-au dublat veniturile. Companii precum Amazon, Apple, Google, Netflix au înregistrat o creștere record în perioada pandemiei.

Liderii G20 au luat o decizie critică

Cu toate acestea, este o problemă cunoscută faptul că giganții tehnologici evită impozitul pe care trebuie să-l plătească datorită strategiilor lor îndoielnice privind impozitarea. Guvernul Trump încercase să recupereze aceste taxe de în larg, pregătind o amnistie.

Această problemă a fost discutată la summitul liderilor G20 de săptămâna trecută și s-a decis ca, companiile de o anumită dimensiune să plătească un impozit de minim 15%. Indiferent de țară, aceste companii trebuie să plătească cel puțin 15 la sută impozit.

Când spunem companii mari de tehnologie, de obicei întâlnim companii cu resurse din SUA. Desigur, această decizie va obliga mai mult companiile americane. OCDE precizează că această decizie va crea un impozit total de 150 de miliarde de dolari. Astfel, țările vor avea resursele necesare pentru a aborda probleme precum criza climatică.

Cu toate acestea, există cei care critică această decizie. Unele autorități susțin că decizia vizează doar aproximativ 100 de companii și că veniturile care urmează să fie obținute nu vor fi suficiente pentru țările sărace. De asemenea, unele surse cred că va dura aproape 10 ani pentru ca decizia să-și atingă scopul.