Gaming Tech

Telegram câștigă 70 de milioane de utilizatori noi în doar o zi după întreruperea Facebook

Telegram câștigă 70 de milioane de utilizatori noi în doar o zi după întreruperea Facebook octombrie 6, 2021
Telegram-scaled

Aplicația de mesagerie Telegram a înregistrat un „record” de 70 de milioane de utilizatori noi în ziua de luni, deoarece Facebook a înregistrat o întrerupere de aproape șase ore în toate serviciile sale, a anunțat CEO-ul Telegramului, Pavel Durov. Aplicația de mesagerie criptată Signal a raportat, de asemenea, că a câștigat „milioane” de utilizatori noi în aceeași zi. Ambele aplicații concurează în principal cu WhatsApp-ul, deși întreruperea a eliminat și Facebook Messenger și a lăsat utilizatorii să nu poată trimite mesaje pe Instagram.

70 de milioane de utilizatori noi reprezintă o creștere de peste 10 la sută comparativ cu cei 500 de milioane de utilizatori activi lunari pe care Telegram îi avea din ianuarie anul acesta, ultima dată când a raportat o creștere similară a noilor înregistrări. Întâmplător, această ultimă creștere a utilizatorilor a fost ajutată și de problemele de pe Facebook. În ianuarie, WhatsApp a gestionat greșit introducerea unei noi politici de confidențialitate, ceea ce a dus la îngrijorarea că ar fi partajarea datelor de utilizator privat cu compania-mamă Facebook.

„PENTRU NOII UTILIZATORI AM VREA SĂ SPUNEM – BINE AȚI VENIT PE TELEGRAM”
Deși Durov a susținut că Telegram „a continuat să funcționeze fără cusur” în fața „creșterii sale fără precedent”, el a recunoscut că „unii utilizatori din America ar fi putut experimenta o viteză mai mică decât de obicei, întrucât milioane de utilizatori de pe aceste continente s-au grăbit să se înscrie pe Telegram în același timp.” Utilizatorii de semnal au întâmpinat, de asemenea, probleme în care nu au putut vedea toate contactele lor.

„Pentru noii utilizatori aș vrea să spun acest lucru – bine ați venit pe Telegram, cea mai mare platformă de mesagerie independentă”, a scris Durov. „Nu vă vom da greș cum vor face alții.” Telegram a curtat mult timp cei 2 miliarde de utilizatori ai WhatsApp și, la începutul acestui an, a adăugat posibilitatea de a importa istoricul chaturilor WhatsApp într-o mișcare concepută pentru a ajuta utilizatorii să treacă de la serviciul de mesagerie deținut de Facebook. Pe parcursul acestui an a fost adăugată și o altă funcție axată pe apeluri video și streaming live, deși încă nu oferă criptare end-to-end în mod implicit, spre deosebire de Signal și WhatsApp.

„Încetarea Whatsapp deținută de Facebook este un memento că probabil tu și prietenii tăi ar trebui să folosiți o alternativă mai privată, non-profit, cum ar fi @Signalapp, oricum”, a scris denunțătorul Edward Snowden în timpul întreruperii, „Este la fel de gratuit și ia cam 30 de secunde pentru a comuta. ” Snowden a fost mult timp un susținător al Signal și a spus în 2015 că îl folosește în fiecare zi.