Gaming Tech

The Elder Scrolls 6 nu va fi lansat pe PlayStation

The Elder Scrolls 6 nu va fi lansat pe PlayStation

Încă pe de când Microsoft a încheiat cu succes achiziția Zenimax, lumea a început să își pună întrebări despre viitorul jocurilor Bethesda pe PlayStation. Astăzi avem și un răspuns pentru această întrebare: The Elder Scrolls 6 va fi lansat doar pentru Xbox și PC, astfel fanii seriei care și-au cumpărat consola next-gen de la Sony vor fi privați de urmașul lui Skyrim.

Vestea vine chiar de la șeful Xbox în cadrul unui interviu cu GQ Magazine. În cadrul discuției, Phil Spencer face cât se poate de clar faptul că The Elder Scrolls 6 va fi un fel de mișcare de forță împotriva poziției pe care o ocupă PlayStation.

Nu este despre promovarea unei platforme, întrucât sunt de părere că toate vor evolua. Iar dacă lansăm jocuri pe Xbox, îmi doresc ca acestea să fie un pachet complet. Și nu mă refer doar la The Elder Scrolls 6, ci la toate francizele noastre.

the elder scrolls 6 Bethesda

Jucătorii de pe PC vor putea juca The Elder Scrolls 6

Măcar o parte dintre jucători nu vor avea de ce să-și facă griji. Fanii seriei care preferă PC-ul ca platformă de gaming vor putea pune mâna pe următorul joc chiar în ziua lansării, întrucât Microsoft și-a făcut un obicei din a lansa versiunile de Xbox și PC în același timp.

Din perspectiva business, această mișcare are sens. Deși Skyrim, Minecraft, Fallout și The Elder Scrolls Online vor primi în continuare suport pe PlayStation, următoarele jocuri din aceste serii nu vor fi prezente pe platforma celor de la Sony. Bethesda își va respecta însă contractele pe care le-a semnat cu compania japoneză pentru titluri precum Deathloop și Ghostwire: Tokyo.