Gaming Tech

Top 5 jocuri iPad de la LaptopNews

Top 5 jocuri iPad de la LaptopNews

iPad-ul oferă o experiență interesantă atunci când vine vorba de jocuri. Controlul pe care îl ai ca jucător nu se mai rezumă la joystick sau taste, ci se acționează cu o simplă atingere sau înclinare. V-am ajutat să descoperiți top 5 cele mai utile aplicații pentru iPad, acum a venit vremea să vă punem la curent cu top 5 jocuri gratuite:

5. Gun Bros – Un joc de acțiune cu arme, bombe, rachete, în care doi eroi trebuie să facă față valurilor de atactori. Poți alege dintre cele două personaje și te poți echipa corespunzător pentru a face față roboților malefici. Inamicii sunt de diferite tipuri, unii mai puternici, alții mai slabi, cu armuri mai rezistente sau mai puțin rezistente. Personal, nu mi-a plăcut modul de vizualizare (nu poate fi schimbat), parcă te îndepărtează puțin de acțiune. Totodată, nivelele trec foarte repede și nu trebuie să fii forte bun la împușcat, cel puțin în prima fază. Până să îmi dau seama cum se controlează personajul meu, celălalt personaj împușca de zor. Până am împușcat primul inamic, deja trecusem la nivelul 2.

4. CK Zombies – Zombii au preluat controlul asupra lumii în 2011 numai că nu ai ce să faci atunci când ești imobilizat în scaunul cu rotile decât să te înarmezi și să împuști în voie. Eveline încearcă să facă rost de provizii și, de la depărtare, trebuie să împuști zombi ca să nu o atace și să nu moară. Conceptul e simplu, povestea se aseamănă cu filmele binecunoscute (Shaun of the Dead e primul care îmi vine în minte și unul dintre cele mai bune după părerea mea) în care oamenii se transformă în zombi din diverse motive (viruși, experimente etc.) Din păcate, jocul nu mi-a plăcut din varii motive. În primul rând atunci când ești cu ținta fix pe un monstru și împuști chiar de nenumărate ori, acesta nu cedează. În al doilea rând acțiunea rămâne aproape neschimbată și poate plictisi la un moment dat. Pentru a face rost de mai multe arme trebuie să treci de un anumit nivel și să cumperi niște aur. Oferim totuși OK-ul pentru design.

3. GT Free +HD – Un joc aproape perfect pentru pasionații de mașini. Un lucru foarte interesant la acest joc mi s-a părut faptul că trebuie să dai un mic examen să îți iei permisul de categoria C și alte categorii pe parcurs ce înaintezi în joc. Fără permis nu poți ajunge să experimentezi jocul în sine. Am ajuns să mă întreb cum s-ar descurca tata cu un astfel de joc la o experiență în șoferie de peste 40 de ani deoarece tableta poate fi folosită ca un volan pentru a ține direcția dorită. În dreapta există butonul de accelerație și în stânga frâna. Deși toate mașinile au același sunet de motor (sunt implicate mai multe brand-uri, ca la orice joc respectabil cu mașini), există și multe puncte forte. Trebuie să obții permisul de conducere pentru tipurile diferite de autovehicule, există curse contra-cronometru și tot felul de provocări. Mașinile arată bine și reacționează destul de ok pe piste… atâta timp cât știi să le și conduci.

2. Metal Storm: Wingman – despre Metal Storm am vorbit și zilele trecute și vă spuneam că este un must have în iPad-ul vostru. Cu siguranță că dacă te apuci să joci Metal Storm în public și cei din jur nu o să știe despre ce e vorba, o să spună probabil că ai înnebunit. Frumusețea e că atunci când joci Metal Storm, numai cu gândul la ceilalți nu ești. Jocul te prinde atât de mult încât nu mai ești atent decât la inamici și te rogi să nu apară din nou semnul de incoming ce te anunță că o rachetă se îndreaptă înspre aripile tale.

1. Reckless Getaway – Am jucat Reckless Getaway cu o nostalgie nemaipomenită. În copilărie obișnuiam să joc ceva asemănător pe consola no-name cu joystick-uri ieftine (ce trebuiau înlocuite periodic) pe care o aveam. Se dau: un camion, un jaf la bancă și o șosea cu 1, 2 sau 4 benzi…. uneori nu se dă deloc o șosea. Și în loc să fii un șofer bun și corect, ca la GT Free +HD, trebuie să fii… cum altfel, decât Reckless (nesăbuit). Sigur, jocul nu trebuie luat în serios. Poți să lovești alte mașini, trebuie să nu te lași prins de poliție și să culegi punctele de pe drum. Pentru a culege punctele de pe drum, trebuie să rămâi pe drum, bineînțeles. Chiar dacă plonjezi în apă sau virezi stânga fix într-un pod și mașina explodează, există întotdeauna opțiunea reînceperii nivelului. Nu uitați, copii, nu faceți așa în realitate!

Probabil nu ați observat (sau poate că da) faptul că ultimele jocuri, Metal Storm și Reckless Getaway, au ambele numărul 1. Pur și simplu nu m-am putut decide care îmi place mai mult și nu am vrut să permit nostalgiei să subestimeze Metal Storm, pe care balanța l-ar ridica… numai puțin.