Business

Apple îşi ia angajamentul să asigure libertatea de informare și exprimare în politica drepturilor omului

Apple îşi ia angajamentul să asigure libertatea de informare și exprimare în politica drepturilor omului noiembrie 12, 2020
apple-logo

Conform Reuters, Apple Inc a declarat că şi-a luat angajamentul de a asigura libertatea de informare și exprimare într-un document pe care l-a publicat cu privire la politica sa în domeniul drepturilor omului, o acțiune ce urmează presiunii crescute a acționarilor.

Marea tehnologie americană a fost supusă presiunii în vederea eliminării aplicațiilor în rețelele virtuale din magazinul său de aplicații din China și, în cadrul adunării generale anuale din februarie, o propunere a acționarilor a cerut ca Apple să se angajeze public în respectarea libertăţii de exprimare ca drept uman”. Deși a fost învinsă, experţii au afirmat că a câștigat 40,6% din voturile exprimate – mult mai mult decât moțiunile similare prezentate anterior și suficient pentru a impulsiona compania să răspundă.

Apple

Apple a afirmat într-un document politic că ei cred în importanța critică a unei societăți deschise în care informațiile curg în mod liber și sunt convinși că cel mai bun mod în care putem continua să promovăm deschiderea este să rămânem angajați, chiar și în cazul în care s-ar putea să nu fim de acord cu legile unei țări. Acesta a afirmat că politica sa se bazează pe principiile directoare ale ONU privind afacerile și drepturile omului.

De asemenea, activiștii pentru drepturile omului au cerut ca Apple să întrerupă legăturile cu furnizorii despre care se presupune că folosesc munca forțată a mii de uiguri etnici în fabricile chineze și s-au confruntat cu multe critici pentru eliminarea unei aplicații care a ajutat protestatarii din Hong Kong să urmărească mișcările poliției.

Apple a susținut că aplicația se folosea atât pentru a se referi la polițiștii individuali, cât și pentru a persecuta persoane și bunuri, încălcând în acest fel legislația din Hong Kong.