Masini Tech

Noul Polestar 2 – adversarul lui Tesla Model 3 care nu deţine cheie şi care porneşte prin aşezarea pe scaun

Noul Polestar 2 – adversarul lui Tesla Model 3 care nu deţine cheie şi care porneşte prin aşezarea pe scaun noiembrie 12, 2020
Polestar-2

Polestar aparţine grupului Volvo, făcând un pas important în dezvoltarea sa ca marcă de performanță electrică prin prezentarea noului Polestar 2 . Acest vehicul este de fapt o maşină electrică foarte performantă și din ce în ce mai progresivă.

Este o maşină care oferă un design superb și o experiență unică în segmentul maşinilor electrice premium compacte. Există afirmaţii că Polestar 2  este un concurent direct pentru Tesla Model 3, iar preţul de plecare va fi de aproximativ 40.000 de euro (preţ în Germania cu toate taxele incluse).

Polestar 2 masina electrica

Designul este unul mult mai atrăgător decât Polestar 1.

Este un automobile care iese în evidenţă prin aspectul său. Fiecare părticică a acestei maşini a fost bine gândită. Polestar 2 a fost proiectat pentru a lăsa performanţe progresive. Doar în primul an de producţie preţul la lansare va fi de aproximativ 60.000 de euro.

Polestar 2 este o mașină complet electrică, fiind şi un model care va fi produs într-o cantitate mare. Pasiunea şi dăruirea au stat la baza conceperii acestui nou model. Polestar este pregătit să ofere maşini de performanţă electrice, care vor fi foarte plăcute la condus.

Realizat pe baza conceptului Volvo 40.2, Polestar 2 deţine cinci uși, un motor electric pe o punte și o baterie excelentă ce are o capacitate de 78 kWh care va putea asigura o autonomie de 500 de km.

Bateria are 27 de module şi este integrată în podea, contribuind la rigiditatea șasiului, dar și la nivelurile de zgomot, vibrații și duritate. Zgomotul rutier a fost redus semnificativ în comparație cu un șasiu tradițional.

Sistemul de propulsie poate produce în total 408 CP şi 660 Nm de cuplu. O caracteristică importantă este că acceleraţia de pe loc şi până la 100 de km/h o poate realiza în mai puţin de 5 secunde (0-96 în 4.7 secunde)!

Șasiul  se poate îmbunătăți cu un Performance Pack opţional pentru sporirea dinamicii de condus prin noi amortizoare Öhlins, frâne Brembo și roţi cu anvelope sport şi nişte jante unice forjate de 20 de inch. De asemenea, atât centurile de siguranță, cât şi etrierele frânelor şi capacele care se scot pentru umflarea roţilor se pot realiza într-o culoare aurie.

Polestar 2 sasiu

Polestar 2 se numără printre primele mașini din lume care încorporează un sistem de navigaţie construit pe baza sistemului de operare Android. Acest system oferă un mediu digital puternic și flexibil pentru aplicații și funcții ale vehiculului, pentru a coincide și pentru a aduce servicii Google incluse într-o maşină pentru prima dată.

Controlul vocal natural și noul ecran tactil de 11 inch ce este poziţionat vertical va aduce noua interfață la viață.

Panoul de bord este, de asemenea, unul digital, volanul este cunoscut de pe maşinile Volvo, consola centrală este frumos aranjată, iar opţional se poate comanda un sistem audio performant de la Harman Kardon.

Polestar panoul de bord

De reţinut este faptul că acest automobil va porni atunci când pe scaunul din spatele volanului se aşează o persoană. In loc de cheie se foloseşte telefonul mobil al posesorului maşinii. Demarorul se află într-un fel chiar în scaun!

Printre alte dotări importante se numără farurile sofisticate Pixel LED, având fiecare câte 18 LED-uri mici, iluminare de proximitate care poate permite apariţia unei secvențe luminoase unice de bun venit, oglinzi retrovizoare laterale fără rame şi un logo unic Polestar iluminat, care se reflectă pe acoperișul panoramic din sticlă (vezi poza 6).

Ca şi celelalte maşini Polestar, noul Polestar 2  va putea fi disponibil pentru comandă doar online! In viitorul apropiat va exista şi opţiunea de cumpărare prin abonament. Producţia a început în China, încă de la începutul acestui an, modelele fiind concepute  atât cu volan pe partea stângă, cât şi pe partea dreaptă.

Polestar design

Prima sa apariţie a avut loc la Salonul Auto de la Geneva, după care a participat într-un tur la nivel mondial prin Europa, America de Nord şi China de-a lungul anului 2019. Polestar 2 va fi, de asemenea, disponibil în mai multe centre pentru a oferi clienţilor posibilitatea de a face test drive-uri.

Acest model va fi urmat în curând de Polestar 3 – un autoturism premium full electric. EPA estimează că Polestar 2 are o autonomie de 233 de mile. O distanţă de 190 de mile a fost parcursă cu o încărcare completă.

Specificații

Motoare electrice – 2 motoare electrice (puntea spate și față)

Bateria – 78 kWh în 27 de module

Gamă  – 233 mile (EPA), 292 mile (WLTP)

0–62 mph – 4,7 secunde

Putere – 300 kW / 408 CP

Cuplul – 487 ft-lb

Capacitate – 440 litri (față și spate combinate)

Număr locuri – 5 locuri

Dimensiuni – (L / H / W)  4,6 m / 1,48 m / 1,95 m

Vezi articol despre baterie auto pe baza de grafen