Smartphones

IPhone 12 mini de la Apple – visul multor utilizatori

IPhone 12 mini de la Apple  – visul multor utilizatori

IPhone 12 mini de la Apple are afișaje extinse Super Retina XDR pentru o experiență cât mai strălucitoare și mai captivantă, precum și o nouă carcasă frontală Ceramic Shield, care este mult mai rezistentă. A14 Bionic, proiectat de Apple, cel mai rapid cip dintr-un smartphone, împreună cu un sistem avansat cu două camere, oferă noi funcții de fotografiere și video de cea mai înaltă calitate. iPhone 12 mini are, de asemenea, MagSafe, oferind o încărcare wireless de mare viteză și un nou ecosistem de accesorii care se atașează cu ușurință la acest model.

Iphone-12

În 2020, majoritatea telefoanelor au ecranul de mari dimensiuni. IPhone 12 Mini este excelent pentru că nu este mare. Este cu adevărat mic. Când Apple a anunțat Mini pentru modelele iPhone 12, 12 Pro și 12 Pro Max, a fost un moment super pentru amatorii de telefoane de mici dimensiuni. Mulţi amatori şi-au dorit ca Apple să facă un iPhone cu adevărat mic.

Pentru mulţi acest tip de Iphone este perfect. Ecranul mic este excelent pentru utilizarea cu o singură mână. Puţin mai dificilă va fi  citirea şi vizualizarea documentelor. Mulți consideră că tastele de pe tastatura ecranului sunt prea mici. Insă, pentru aceştia există modele precum iPhone 12 și iPhone 12 Pro Max.

IPhone 12 Mini are tot ceea ce are iPhone 12, doar că este mai mic. Are același design plat, reţea 5G și ecran OLED. Ecranul este protejat cu sticlă alături de Corning-Ceramic Shield care este de 4 ori mai rezistentă. Deţine o clasificare IP68 pentru rezistența la praf și apă și acceptă încărcare de tip wireless MagSafe. Are același procesor A14 Bionic, aceleaşi camere şi rulează același software iOS 14. Caracteristicile sunt aceleaşi, doar că Iphone 12 mini este mai mic.

IPhone 12 Mini are un ecran de 5,4 inch și un cost de aproximativ 750 USD,  iar iPhone 12 are un ecran de 6,1 inch și un cost de aproximativ 850 USD. Dacă aveţi posibilitatea de a le activa pe oricare dintre ele la un operator de telefonie atunci când îl cumpărați, prețul respectiv scade cu aproximativ 50 USD. Cu părţile laterale din aluminiu și spatele din sticlă lucioasă, iPhone 12 Mini arată ca o versiune premium a iPhone 5, ceea ce este un lucru extraordinar. De fapt, nu este mult prea mare faţă de un iPhone 5, dar este mai mic decât un iPhone SE din 2020. Faţă de un iPhone SE, 12 Mini are un ecran excelent pentru vizionarea videoclipurilor şi chiar pentru afișarea mai multor informații pe ecran.

Datorită spatelui din sticlă, urmele și praful sunt mai puţin vizibile. Pentru o înlăturare completă a acestora se poate folosi o husă pentru spate.

Iphone-carcasa-spate

Comparativ cu iPhone 12 și 12 Pro, afișajul pare minuscul, mai ales când este amplasat lângă ecranul de 6,7 inch al lui iPhone 12 Pro Max. Pentru unii, ecranul mic este corespunzător nevoilor sale, însă mulţi alţii preferă telefoanele de dimensiuni mai mari.

Există un dispozitiv inteligent care vă poate ajuta la utilizarea acestuia cu o singură mână, numit Reachability. Glisați în jos pe marginea de jos a ecranului și ceea ce era în partea de sus a afișajului se va deplasa spre mijloc, astfel încât să puteți ajunge la el. Acest mod funcționează bine, dar poate fi obositor atunci când aveți mai multe interacțiuni la rând cu partea de sus a ecranului.

Noul telefon este disponibil în variante cu 64, 128 sau 256 GB stocare internă, având la interior un no procesor Apple A14 Bionic. Cei de la Apple nu au dezvăluit capacitatea memoriei RAM, dar, cu siguranţă se poate vorbi de 4 GB RAM. Ecranul de 5.4 inch este un OLED Super Retina XDR cu o rezoluție de 2340 x 1080 pixeli și o densitate de 476 ppi.

Noua protecţie pentru ecran este realizată în colaborare cu cei de la Corning și mai avem chiar şi un suport HDR, True Tone, Wide Color, haptic touch cu o luminozitate maximă de 625 nits. iPhone 12 Mini are certificare IP68, are 5G, cameră frontală de 12 mpx și cameră duală de 12 mpx (wide, OIS) + 12 mpx (ultra-wide) în spate. Există mod de captură nocturnă și filmare HDR cu Dolby Vision.

Bateria are o autonomie de până la 15 ore de playback video local sau 50 ore de playback audio. Deţine o încărcare magnetică MagSafe la 15W, încărcare wireless Qi la 15W. Cei de la Apple au precizat că bateria se încarcă pe fir de la 0 la 50% în doar 30 minute folosindu-se un adaptor de 20W. Telefonul vine fără căşti!

Camera acestui telefon este destul de puternică. iPhone 12 Mini are aceleași camere ca şi modelul iPhone 12. Captează fotografii și videoclipuri excelente și oferă în mod constant imagini superbe. Mini poate înregistra chiar și videoclipuri de până la 4K 60 cadre pe secundă și până la 4K 30 fps în Dolby Vision.

Iphone-12-camera