Gaming Tech

Campionatul National de Sport Electronic pe dolcesport.ro

Campionatul National de Sport Electronic pe dolcesport.ro

150 de jucători profesioniști își vor disputa premii de peste 5.000 de euro în finala primului sezon al Campionatului Național de Sport Electronic, organizată de Professional Gamers League (PGL) la Constanța, în perioada 26-27 mai. Finala va fi difuzată în direct pe Dolcesport.ro.

În premieră, Campionatul reunește toate cele patru jocuri oficiale pentru care s-au desfăşurat campionate separate în anii anteriori: Counter-Strike 1.6, Dota 2, StarCraft 2 şi FIFA 12. Primul sezon, deschis pe 17 martie, a adunat, timp de 11 săptămâni de calificări, 1.300 de jucători în 1.600 de meciuri. Meciurile au fost difuzate de PGL TV și au însumat 264 de ore de transmisiuni în direct.

În România, cel mai popular joc multiplayer este Counter-Strike, pentru care s-au înscris 158 de echipe şi 790 de jucători în Campionatul Naţional de Sport Electronic. În finală s-au calificat 16 echipe, între care se numără neXt!, IGG.H, Natural Born Killers, TEAM4NOT.AMD, edge, AllStars, nueVitaZ, wasd.AMD şi iNT.eXtreme.

Competiţia Dota 2 va avea în finală patru echipe, iar în finala StarCraft 2 s-au calificat opt jucători. România este recunoscută pe plan mondial în competiţiile de StarCraft 2, doi dintre jucătorii români fiind recrutaţi de unele dintre cele mai bune echipe internaţionale, Fnatic şi eSahara. Finala FIFA 12 se va desfășura online și cuprinde 16 jucători.

Cel de-al doilea sezon din Campionatul Național de Sport Electronic se va desfășura în perioada 22 septembrie – 16 decembrie. Alături de Romtelecom, competiţia beneficiază şi de sprijinul companiilor AMD şi Sapphire.