Gaming Tech

Ce înseamnă multiplataforma pentru jocuri și alte aplicații?

Ce înseamnă multiplataforma pentru jocuri și alte aplicații?

Este posibil să fi auzit termenii „cross-platform” și „cross-play” aruncat în comunitatea de jocuri. Se referă într-adevăr la funcționalitatea care ajută la reducerea diferențelor dintre toate sistemele pe care le dețineți: console de jocuri, computere și dispozitive mobile.

Mai mult decât un sistem

Cross-platform este un termen folosit pentru a se referi la un software care este compatibil cu mai multe sisteme. De exemplu, popularul media player VLC este compatibil cu cele trei mari sisteme de operare desktop: Microsoft, Mac OS și Linux. Suportul pe mai multe platforme se poate extinde și la dispozitivele mobile, cu multe aplicații disponibile atât pe Apple App Store, cât și pe Google Play Store.

În funcție de modul în care un anumit software este codat, acesta poate necesita dezvoltatorului să recodifice și să reambaleze software-ul în întregime. Unele cadre permit dezvoltatorilor să permită asistența multiplataforma pe software-ul lor mai ușor.

Există multe motive pentru a vă asigura că utilizați un software multiplataforma. De exemplu, una dintre cele mai importante considerații atunci când se utilizează un software este compatibilitatea fișierelor. Dacă utilizați un format de fișier care este disponibil doar pe un sistem de operare, atunci puteți lua în considerare transformarea acestuia într-un format cu un cititor care funcționează pe mai multe sisteme.

LEGATE DE: Ce este Magazinul Google Play?

Rise of Gaming pe platforme multiple

Compatibilitatea încrucișată este un subiect important atunci când vine vorba de jocuri. Înapoi în căldura războaielor consolelor din anii 1980 până la începutul anilor 2010, compatibilitatea între platforme a fost o problemă importantă. Majoritatea producătorilor de jocuri precum Sony, Microsoft și Nintendo au avut titluri produse și finanțate. Aceste jocuri au fost adesea dezvoltate de studiourile lor interne sau cu studiouri de jocuri cu care au avut parteneriate strategice.

Citeste si  Cum să vizionați Borat 2 online: acum puteți vedea filmele lui Borat de oriunde

Prin urmare, multe jocuri au fost „exclusive”, disponibile doar pentru a cumpăra și a juca pentru un singur dispozitiv. Atunci când consumatorii decid ce consolă cumpără, ar trebui să ia în considerare ce jocuri sunt disponibile pentru anumite console. Halo ar fi întotdeauna pe Xbox, Uncharted ar fi pe Playstation, iar Mario ar fi pe consolele Nintendo.

În timp ce Nintendo a rămas în general să ofere exclusivități, Microsoft și Sony au început să ofere mai multă asistență pe mai multe platforme. Din cauza creșterii jocurilor pe PC în ultimul deceniu, multe titluri majore exclusive au început să se îndrepte spre PC și consolă. Datorită plafonului de performanță mai ridicat de pe desktop-uri, dezvoltatorii au început, de asemenea, să își proiecteze jocurile având în vedere jucătorii de pe PC și să retrogradeze performanțele atunci când trec la console.

LEGATE DE: PlayStation 5 vs. Xbox Series X: Care ar trebui să cumperi?

Cross-Play și de ce contează

Afiș Fortnite New Items
Jocuri epice

Pe lângă capacitatea de a juca multe titluri diferite cu un singur dispozitiv, unul dintre cele mai mari considerente pentru cei care promovează compatibilitatea între platforme este jocul pe mai multe platforme, denumit adesea jocul încrucișat. Aceasta se referă la o caracteristică care permite oamenilor care joacă același joc cu dispozitive diferite să se joace împreună în moduri multiplayer. De exemplu, persoanele care joacă Fortnite pe Playstation 5 vor putea juca împotriva și în tandem cu jucătorii utilizatorilor care utilizează un PC Windows.

Întrucât jocurile au devenit din ce în ce mai puțin exclusive, presiunea pentru jocurile încrucișate a crescut în ultimii ani. În timp ce există încă câteva obstacole, cum ar fi Nintendo, majoritatea producătorilor și dezvoltatorilor de jocuri au început să se deschidă la implementarea sa. Oamenii din aceleași grupuri de prieteni care dețin platforme diferite, dar care doresc totuși să se joace între ei, beneficiază foarte mult de jocurile cu aceste caracteristici.

Citeste si  Cum se adaugă și se elimină teme în Microsoft Edge

Jocul încrucișat crește drastic baza de utilizatori disponibilă a unui anumit joc, ceea ce este bun atât pentru jucători, cât și pentru dezvoltatori. O comunitate activă și mare reduce timpul de așteptare, crește gama de niveluri de calificare disponibile pentru a juca și face mai încurajator pentru noii jucători să înceapă jocul.

Iată o selecție a câtorva dintre cele mai faimoase titluri care au suport cross-play începând cu 2021:

  • Printre noi
  • Apex Legends
  • Chemarea la datorie
  • Mort la lumina zilei
  • Destinul 2
  • Fortnite
  • Minecraft
  • Liga Rachete

Viitorul multiplataforme și al jocurilor încrucișate

Având în vedere cât de mult funcționalitatea și-a făcut loc în jocuri în ultimii ani, este posibil să vedeți mai multe jocuri cu suport multiplataforma. Studiourile de jocuri au început să fie conștiente de cât de benefic este jocul încrucișat pentru activitatea bazei de jucători. Nu am fi surprinși dacă majoritatea jocurilor multiplayer din viitor vor avea suport cross-play.

Dacă sunteți interesat să aflați mai multe despre jocurile pe mai multe platforme pe care le puteți juca cu prietenii dvs., ar trebui să citiți rezumatul titlurilor noastre pe mai multe platforme.