Gaming Tech

Cum NFT-urile creează o diviziune generațională între platforme

Cum NFT-urile creează o diviziune generațională între platforme

Astăzi, să vorbim despre o linie de eroare care începe să se deschidă în lumea jocurilor, una care bănuiesc că va veni în curând pe majoritatea platformelor și magazinelor de aplicații.

Este o divizare care începe cu o întrebare simplă: va permite platforma dvs. NFT-uri? Plăți cripto? Știi … chestii despre blockchain?

Ne place sau nu, creșterea jetoanelor nefungibile ca motor pentru distracție și profit a fost una dintre marile povești ale lumii tehnologice în 2021. Folosirea blockchain-ului pentru a crea obiecte digitale unice cu proprietate verificabilă și transferabilă a deschis noi posibilități în artă, cărți de tranzacționare digitale și jocuri. Cel puțin pentru moment, pare probabil că vor urma și alte forme de mass-media.

Recent am scris despre modurile în care NFT-urile contestă ipotezele generației actuale despre jocuri: construirea unui joc de jos în sus, mai degrabă decât de sus în jos, așa cum face proiectul Loot; sau permițând jucătorilor să câștige bani direct din joc, așa cum este Axie Infinity. Aleksander Larsen, directorul operațional al companiei-mamă a lui Axie, mi-a spus că speră că jocul va ajunge în magazinele de aplicații mobile, inclusiv în Apple, în următoarele câteva luni.

Dar vineri, a devenit clar că astfel de jocuri nu vor fi binevenite peste tot. Iată-l pe Mitchell Clark aici la The Verge:

Jocurile care folosesc tehnologia blockchain sau permit utilizatorilor să schimbe NFT-uri sau criptomonede nu vor fi permise pe Steam, conform unei reguli adăugate în lista „Ce nu ar trebui să publici pe Steam” a lui Valve. Schimbarea a fost subliniată de SpacePirate, un dezvoltator care lucrează la un joc bazat pe NFT, care a spus că schimbarea se datorează faptului că compania nu permite articole de joc care ar putea avea valoare din lumea reală.

Steam, dacă nu sunteți familiarizați, este cel mai mare distribuitor de software de jocuri pe computer din lume. Cu peste 120 de milioane de utilizatori lunari, este locul implicit pentru majoritatea jucătorilor de PC-uri să cumpere descărcări digitale. Și săptămâna trecută, deoarece unele jocuri bazate pe blockchain începuseră să apară pe platformă, Steam a scos covorul de sub ele. Compania-mamă Valve nu a făcut încă un comentariu dincolo de actualizarea regulilor Steam.

Dezvoltatorul Age of Rust, un viitor joc de aventură care va acorda NFT-urilor jucătorilor care rezolvă puzzle-uri, s-a numărat printre cei ale căror titluri au fost eliminate de pe platformă. Dezvoltatorul, SpacePirate Games, a lamentat această mișcare.

„Punctul de vedere al Steam este că articolele au valoare și nu permit articole care pot avea valoare reală pe platforma lor”, a scris pe Twitter contul oficial al jocului. „Deși le respect alegerea, cred fundamental că NFT-urile și jocurile blockchain sunt viitorul. De aceea am început această călătorie cu voi toți. ”

Dar când o ușă a magazinului de aplicații se închide, se deschide alta. Magazinul Epic Games, un rival Steam pe care producătorul Fortnite l-a introdus în 2018, a spus rapid că este „deschis” să ia în considerare jocurile bazate pe NFT. Iată-l din nou pe Clark:

Când am întrebat despre permisiunea de jocuri care conțin NFT-uri, Epic ne-a spus că vor exista unele limitări, dar că este dispus să lucreze cu „dezvoltatorii timpurii” în „domeniul nou”.

Epic spune că jocurile ar trebui să respecte legile financiare, să clarifice modul în care este utilizat blockchain-ul și să aibă ratinguri corespunzătoare vârstei. De asemenea, se spune că dezvoltatorii nu vor putea folosi serviciul de plată Epic pentru a accepta cripto; ar trebui să folosească în schimb propriile sisteme de plată.

CE ESTE UN NFT?

NFT-urile vă permit să cumpărați și să vindeți proprietatea asupra articolelor digitale unice și să urmăriți cine le deține folosind blockchain-ul. NFT înseamnă „token non-fungible” și poate conține din punct de vedere tehnic orice digital, inclusiv desene, GIF-uri animate, melodii sau articole din jocurile video. Un NFT poate fi unic, cum ar fi un tablou din viața reală, sau o copie a multor, cum ar fi cărțile de tranzacționare, dar blockchain-ul ține evidența celui care deține fișierul.

NFT-urile au apărut în ultima vreme, unele dintre ele s-au vândut cu milioane de dolari, cu meme de înaltă calitate precum Nyan Cat și ochelarii de soare „deal with it” scoși la licitație. Există, de asemenea, o mulțime de discuții despre utilizarea masivă a energiei electrice și impactul asupra mediului al NFT-urilor. Dacă aveți (înțeles) încă întrebări, puteți citi prin întrebările noastre frecvente despre NFT.