Gaming Tech

Jocurile Netflix pentru iOS vor trebui descărcate individual din App Store

Jocurile Netflix pentru iOS vor trebui descărcate individual din App Store

Cu doar câteva zile în urmă, Netflix a anunțat sosirea platformei sale de jocuri pentru Android. Concret, Netflix Games permite accesul la un – pentru moment – la un catalog redus de jocuri prin abonarea la serviciul de seriale și filme. Adică nu este necesar să plătiți o taxă suplimentară. Cu toate acestea, utilizatorii IOS nu au încă această funcție disponibilă. Compania plănuiește să o implementeze în curând, dar, potrivit Bloomberg, cu o soluție pentru a evita încălcarea regulilor App Store.

Presa menționată susține că a obținut informații din codul aplicației Netflix datorită dezvoltatorului Steve Moser, care a descoperit că, în principiu, jocurile trebuie descărcate individual din App Store pentru iPhone sau iPad. Se așteaptă ca utilizatorul să poată accesa catalogul din serviciul de streaming propriu-zis, într-o filă nouă lângă diferitele categorii pe care Netflix le oferă deja. Cu toate acestea, când dați clic pe unul dintre titluri, aplicația îl va redirecționa către App Store. Nu numai că va fi necesar să descărcați jocul ca și cum ar fi orice altă aplicație. În plus, utilizatorul trebuie să se conecteze manual cu contul Netflix.

Deși poate părea o soluție practică pentru Netflix, deoarece acest lucru ar nu încalcă niciuna dintre politicile App Store, pentru consumator poate fi un oarecum plictisitor proces. A face același lucru de fiecare dată când un utilizator dorește să încerce un joc Netflix Games și autentificarea manuală nu este deloc instinctivă.

Pe Android, Jocurile Netflix funcționează într-un mod similar. Jocurile sunt afișate în Magazinul Google Play , oferind posibilitatea de a le descărca independent și de a juca prin autentificare la un cont Netflix activ. Compania oferă, de asemenea, o previzualizare a catalogului său de jocuri în aplicația de streaming și redirecționează către magazinul de aplicații Google pentru a le instala.