Smartphones Tech

Samsung Galaxy S22 ar putea veni cu Snapdragon 898 de la Qualcomm pentru toată lumea

Samsung Galaxy S22 ar putea veni cu Snapdragon 898 de la Qualcomm pentru toată lumea noiembrie 8, 2021
Samsung-galaxy-s22

Zvonurile continuă să sosească necontenit despre gama Galaxy S22 pe care Samsung o va anunța în câteva luni, probabil în februarie anul viitor, poate chiar înainte de Mobile World Congress de la Barcelona .

În aceste zile am citit și am văzut totul: acum știm că vor exista trei modele ca întotdeauna, Galaxy S22 și Galaxy S22+ vor fi foarte asemănătoare din punct de vedere estetic cu modelele actuale, de asemenea, având în vedere primele imagini reale, Galaxy S22 Ultra va fi practic un Galaxy Note, chiar și în design, complet cu acomodare pentru S Pen.

Cea mai recentă indiscreție în ordine cronologică este însă foarte interesantă și este legată de unul dintre motivele de discuție care ajung prompt la debutul fiecărei game Galaxy S de câțiva ani încoace: procesorul .

De ceva timp, Samsung a decis să diversifice procesorul folosit pe Galaxy S în funcție de piețe. Pe de o parte, există Snapdragon-urile Qualcomm care sunt integrate în principal în modelele vândute în SUA, Canada, China, Japonia și Coreea de Sud, pe de altă parte SoC-urile sale Exynos pentru modelele vândute pe alte piețe internaționale, inclusiv Romania.

Această decizie a scos de multe ori la iveală un „suflet dublu” pentru Galaxy S care, de la an la an, s-au soldat întotdeauna cu diferențe de performanță, deși minime. Dacă la modelele generațiilor anterioare, procesoarele Qualcomm au avut mereu ceva mai mult, putem spune cu siguranță că Exynos 2100 din gama Galaxy S21 a reușit sa fie putin mai bun decât Snapdragon 888 al companiei din San Diego.

Cu Galaxy S22, totuși, această „problema” poate să nu existe cu adevărat. Potrivit zvonurilor raportate de un „fost angajat” al Samsung citat de Super Roader, compania coreeană pare să folosească doar procesoare Snapdragon 898 de la Qualcomm, peste tot în lume, renunță la Exynos. Motivul se găsește în lipsa cipurilor care a afectat întreaga piață a semiconductoarelor în ultimele luni.

Potrivit Super Roader, în plus, producția noului Exynos 2200 s-ar fi dovedit destul de solicitantă pentru Samsung care nu ar fi putut produce încă o cantitate suficientă de procesoare în vederea lansării noului Galaxy S22. Aceste dificultăți de fabricație ar fi fost și cauza derapajului lui Galaxy S21 FE , a cărui sosire este acum programată pentru ianuarie viitor.

La baza dificultăților de producție ale lui Exynos 2200 s-ar afla și sectorul GPU care, după cum se știe, este realizat în colaborare cu AMD și bazat pentru prima dată în domeniul mobil pe arhitectura RDNA2 cu 6 nuclee cu tehnologie ray-tracing. .

Rămâne doar să așteptăm detalii suplimentare cu privire la aceast zvon care, dacă va fi confirmată, ar putea genera cu siguranță nemulțumirea celor care așteptau acest Exynos 2200 care, conform primelor benchmark-uri scurse, promite să fie interesat.