Masini Tech

Apple angajează un fost inginer Tesla pentru proiectul de vehicule autonome

Apple angajează un fost inginer Tesla pentru proiectul de vehicule autonome noiembrie 8, 2021
Apple-car-concept

Un nou nume este adăugat proiectului Apple de dezvoltare a vehiculelor complet autonome, care se desfășoară în mare secret.

Conform documentelor dezvăluite, Christopher „CJ” Moore, care a fost anterior director de software pentru pilot automat la Tesla, va lucra acum la Apple.

Bloomberg: Potrivit unui raport al companiei, în proiectul Apple Car continuă să fie incluse nume noi cu numele de cod „ Proiect Titan ”, la care gigantul tehnologic lucrează de aproximativ 5 ani. Moore, cel mai recent care s-a alăturat echipei, se va alătura echipei lui Stuart Bowers, care a lucrat anterior la Tesla și s-a alăturat la Apple la sfârșitul anului trecut.

Moore s-a confruntat cu Elon Musk în timp ce lucra la Tesla. Ca răspuns la declarațiile lui Musk că vehiculele Tesla sunt aproape de nivelul 5 de conducere autonomă, Moore a spus că această afirmație este departe de realitate și este o țintă dificil de atins în viitorul apropiat .

Pentru proiectul de vehicule electrice complet autonome de la Apple, aduce mai multi ingineri de la Tesla, în afară de Bowers și Moore. Mulți oameni lucrează acum pentru Apple, inclusiv fostul șef al sistemului de propulsie Tesla , Michael Schwekutsch, și șeful de interior Steve MacManus.