Masini Tech

Mazda inovează: controale holografice

Mazda inovează: controale holografice noiembrie 9, 2021
Mazda-inoveaza-controale-holografice

Personal nu m-am declarat încântat de Virtual Cockpit pe care l-am întâlnit pe Skoda Kodiaq RS și nici nu am fost fanul interacțiunii similare pe care o are implementată deja BMW pe unele modele.

Prin urmare, permiteți-mi să nu mă entuziasmez nici la această știre, care ne spune că Mazda a dezvoltat un sistem holografic care să înlocuiască butoanele din interiorul viitoarelor mașini.

Practic, Mazda are în vedere un proiector care poate afișa o imagine holografică pe o suprafață. Când un utilizator își pune degetul pe „butonul” virtual, proiectorul va folosi un fel de senzor pentru a detecta o modificare a formei imaginii proiectate, aceasta indicând intrarea utilizatorului.

Mazda inovează: controale holografice

Un computer include un procesor și o memorie, memoria stochând instrucțiuni executabile de procesor pentru a proiecta o pictogramă pe o suprafață care are un model, a captura o imagine a pictogramei și a modelului, a identifica o schimbare între modelul din imagine și un model implicit, identificați o intrare de utilizator pe baza modificării de la modelul implicit și acționați o componentă pe baza intrării utilizatorului. (declarația de presă a producătorului coreean despre noua invenție)

Este o idee ingenioasă care ar putea economisi banii cheltuiți pe componente fizice și ar putea revoluționa designul minimalist, dar suntem siguri că mai sunt multe obstacole de depășit, inclusiv ca un astfel de sistem să funcționeze corect într-un MX-5 Miata atunci când mergi cu plafoniera lăsată jos.