Gaming Tech

Jocurile pe PC care funcționează excelent pe Steam Deck vor primi o bifă specială „Verificat”

Jocurile pe PC care funcționează excelent pe Steam Deck vor primi o bifă specială „Verificat”

Pe măsură ce se apropie lansarea Steam Deck din decembrie 2021, Valve ia timp pentru a se asigura că jucătorii știu ce titluri vor funcționa pe mașina sa portabilă.

Deși site-ul său încă promite „Biblioteca dvs. Steam, oriunde”, am avut un interes – și un pic de scepticism – cu privire la faptul dacă jocurile construite pentru PC-uri vor funcționa sau nu pe un dispozitiv portabil care rulează Linux.

Compania și-a deschis recent contul Twitter @OnDeck pentru a evidenția demonstrațiile jocurilor pe computer care rulează pe Steam Deck și astăzi a dezvăluit programul Steam Deck Compatibility.

Etichetele de compatibilitate Steam Deck apar pe orice joc publicat prin Steam, separându-le în patru categorii. Cel mai înalt nivel, Verificat, are un logo verde cu o bifă, indicând jocurile care funcționează „grozav pe Steam Deck, chiar de pe cutie”.a

Steam Deck compatibility labelsImagine: Valve

Etichete de compatibilitate Steam Deck

Următorul pas în jos este un semn de exclamare galben pentru redare, ceea ce înseamnă că poate fi necesar să modificați setările manual pentru a-l face să funcționeze. Celelalte două mărci sunt pentru jocurile care sunt fie neacceptate pe Steam Deck, fie pur și simplu necunoscute, deoarece nu au fost încă testate.

                                                                                                                                                                                                                                       Image: Valve

Jocurile verificate funcționează cu tastatura de pe ecran, acceptă rezoluția nativă a Steam Deck, acceptă pe deplin sistemul său de operare și puteți naviga prin meniurile lor cu un controler. Prima pagină a magazinului său încorporat va afișa doar jocuri verificate, dar puteți totuși să răsfoiți sau să căutați în întregul magazin.

Valve are, de asemenea, informații pentru dezvoltatori pentru a verifica dacă jocurile lor acceptă computerul portabil și pașii, astfel încât oricine să-și poată trimite titlurile spre examinare. Jocurile „importante” pot fi revizuite chiar dacă nu sunt trimise manual, iar dezvoltatorii pot trimite titluri spre examinare înainte de a fi lansate. Un lucru de remarcat este că, chiar dacă un dezvoltator consideră că jocul lor nu este potrivit pentru Steam Deck, nu există nicio modalitate de a-l ascunde de magazinul încorporat al mașinii. Valve spune că „mai degrabă decât să restricționăm complet accesul la unele produse, dorim să le permitem clienților să găsească produsele potrivite având în vedere obiectivele și dorințele lor specifice”.

Pentru jocurile pe computer, compatibilitatea și configurația pe o gamă largă de dispozitive sunt întotdeauna puncte forte și puncte slabe. Totul, de la scheme speciale de control până la software anti-trișare, ar putea provoca o eroare a lucrurilor și este bine să vedem Valve luând măsuri proactive pentru a ajuta proprietarii să știe ce titluri vor funcționa imediat. Acum trebuie doar să vedem ce jocuri nu trec testul.