Tech Laptop

Site-ul Apple arată că MacOS Monterey va fi lansat fără control universal

Universal Control, viitoarea funcție Apple, care vă permite să controlați mai multe dispozitive cu același mouse și tastatură, probabil că nu va fi lansată în același timp cu MacOS Monterey.

În timp ce Apple a spus că actualizarea sistemului de operare va fi disponibilă pe 25 octombrie, pagina sa de caracteristici a fost actualizată pentru a spune că Universal Control va fi „disponibil mai târziu în această toamnă”, o modificare observată de MacRumors.

Controlul universal a fost unul dintre cele mai impresionante demonstrații de la WWDC 2021, unde Craig Federhigi a tras un fișier de pe un iPad pe ecranul unui MacBook și apoi l-a aruncat pe un iMac. În timp ce Universal Control este în mare parte doar Apple care combină tehnologii pe care le dezvoltă de ani de zile, dacă Apple dorește ca experiența din lumea reală să fie la fel de bună ca acea demonstrație, Universal Control va trebui să fie destul de lustruit – deci nu este surprinzător faptul că funcția este împins.

În timp ce beta-urile pentru Monterey sunt disponibile de luni de zile, Universal Control a lipsit, așa că publicul nu a reușit încă să-l încerce. Nu este singura caracteristică pe care Apple a anunțat-o și apoi a întârziat-o. SharePlay, care promite să vă permită să vizionați videoclipuri și să ascultați muzică cu prietenii pe FaceTime, nu a fost lansat nici cu iOS și iPadOS 15. Cu toate acestea, spre deosebire de Universal Control, SharePlay a apărut cel puțin în câteva beta-uri iOS. (Unele comutări pentru controlul universal au apărut în macOS beta, dar par a fi nefuncționale, potrivit MacRumors.)

În mod curios, pe pagina MacOS Monterey, SharePlay și alte caracteristici sunt marcate cu un asterisc care denotă „venirea mai târziu în această toamnă”, în timp ce Controlul universal este marcat cu o notă de subsol separată pentru a spune că va fi „disponibil mai târziu în această toamnă . ” Este posibil ca notarea diferită să fie datorită faptului că vor ajunge în momente diferite sau că este doar un simptom al întârzierilor care se observă în momente diferite. Apple nu a răspuns imediat la o cerere de comentariu.